Druk winterprogramma voor Jolien D’hoore

dinsdag 19 november 2019 om 15:40
Druk winterprogramma voor Jolien D’hoore

foto: Cor Vos

Jolien D’hoore staat enkele drukke wintermaanden te wachten. De wegrenster van Boels-Dolmans komt ook uit op de baan en wil graag de Olympische Spelen halen, maar daarvoor moet ze zich nog kwalificeren. “De weg naar Tokio 2020 is intensief, maar dat heb ik er voor over”, zegt ze tegen HLN Regio.

D’hoore koerste afgelopen week in de Zesdaagse van Gent maar wist daar geen overwinning te boeken. Na dat bijprogramma richt ze zich weer op de Wereldbeker op de piste. Volgende week worden wedstrijden gereden in Hong Kong, waar belangrijke punten te verdienen zijn om kwalificatie af te dwingen voor de Spelen. D’hoore moet zich met de nationale ploeg nog plaatsen op het onderdeel ploegenachtervolging.

“Eens ik terug ben uit Hong Kong ga ik vijf weken in Spanje trainen. Eerst met mijn Nederlandse ploeg, nadien met mijn vriend Pieter Buyle. Eind januari pik ik ook de Wereldbekermanche in het Canadese Milton mee. In de aanloop naar het WK baanwielrennen in Berlijn zal ik in februari op de weg in competitie komen”, vertelt D’hoore over haar drukke schema.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.