‘Dstny lijkt af te haken, Lotto-ploeg op zoek naar twee nieuwe sponsoren’
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2024 om 10:48

‘Dstny lijkt af te haken, Lotto-ploeg op zoek naar twee nieuwe sponsoren’

Stopt het bedrijf Dstny eind dit jaar met de sponsoring van de Lotto-ploeg? Na het huidige wielerseizoen loopt de verbintenis tussen beide partijen af en Dstny lijkt af te haken, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische formatie is achter de schermen dan ook op zoek naar twee nieuwe sponsoren.

Daan De Wever, CEO bij Dstny, had het in maart al over de toekomst van zijn bedrijf als tweede titelsponsor. “We wachten tot het begin van de zomer met onze beslissing”, aldus De Wever over het wel of niet verlengen van de samenwerking. Het gerucht gaat dat Dstny zal vertrekken als sponsor, maar dat wilde hij niet bevestigen. “Dat is voorbarig. De tijd weet raad. We will see.”

Volgens HLN zit er maar weinig schot in de zaak en dus ziet de leiding van Lotto Dstny zich genoodzaakt om een zoektocht te starten naar nieuwe sponsoren. De formatie hoopt twee kleinere partners te kunnen strikken, die in staat zijn om de inbreng van Dstny te compenseren. Het gaat naar verluidt om een bedrag tussen de vijf à zeven miljoen euro.

Telecomoperator als nieuwe sponsor?
De Belgische ploeg zou in zijn zoektocht naar nieuwe sponsoren zijn uitgekomen bij Digi. Dit is een Roemeense telecomoperator die via het West-Vlaamse IT-bedrijf Citymesh een Belgische licentie voor mobiel internet wist te bemachtigen. Digi wil vanaf deze zomer in België de concurrentie aangaan met grote spelers Telenet en Proximus.

Digi heeft momenteel al zo’n 24 miljoen klanten op de Roemeense, Spaanse en Italiaanse markt, maar richt zich nu dus ook op België. Via sportsponsoring wil het bedrijf zijn naamsbekendheid vergroten. Digi wist dit eerder in Spanje al te bewerkstellingen via het voetbal: Digi is namelijk al shirtsponsor van La Liga-voetbalclubs Athletic Club Bilbao en Rayo Vallecano.

Reactie
Digi-topman Jeroen Degadt laat nog niets los over een eventuele samenwerking met de Lotto-ploeg. “Ik bevestig formeel dat we met verschillende Belgische sportploegen in gesprek zijn over mogelijke sponsoring, maar op dit moment hebben we met nog geen enkele sportploeg een contract getekend. We hopen daar deze zomer wel duidelijkheid over te hebben, maar meer commentaar kan en wil ik nu niet geven.”

En ook Stéphane Heulot, de CEO van (nu nog) Lotto Dstny, houdt zich op de vlakte. “Het klopt dat we tijdens Gent-Wevelgem een delegatie van Digi mochten ontvangen. Het was een fijne ontmoeting, maar we ontvingen meerdere bedrijven tijdens een van onze netwerkevents in dit voorjaar. We zullen niet ingaan op geruchten over sponsors. Als er nieuws is, zullen we dat op tijd officieel communiceren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.