Dstny vanaf volgend seizoen co-sponsor van jeugdploeg Arnaud De Lie
foto: Cor Vos
donderdag 21 september 2023 om 13:25

Dstny vanaf volgend seizoen co-sponsor van jeugdploeg Arnaud De Lie

Na de eerdere aankondiging dit voorjaar van een partnership met Dakwerken Crabbé-CC Chevigny, vergroot Dstny zijn engagement in de jeugdploeg van Arnaud De Lie. Dstny wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe co-sponsor van de Crabbé-Dstny jeugdploeg.

Hiermee wil het bedrijf nog meer bijdragen aan het laten doorontwikkelen van wielertalenten. “We zijn vastbesloten om volgend jaar weer de top te bereiken en onze samenwerking verder te zetten”, zegt Jo Van Gossum, medezaakvoerder bij Dakwerken Crabbé-CC Chevigny, in een persbericht. “Deze winter sluiten maar liefst vier van onze U19-renners aan bij het Lotto-Dstny development team: Victor Vaneeckhoutte, Kamiel Eeman, Milan Donie en Jarno Widar.”

“Dankzij de toegenomen steun van Dstny in onze jeugdploeg kunnen we onze doelstellingen nastreven en het talent van morgen zo goed mogelijk blijven opleiden. Het shirt van Crabbé-Dstny zal volgend seizoen min of meer hetzelfde blijven, maar er zal een vleugje Dstny-blauw op de schouders komen.”

Dakwerken Crabbé-CC Chevigny kan terugkijken op een zeer succesvol wielerjaar, met meer dan tachtig overwinningen en 250 podiumplaatsen. Widar was duidelijk de drijvende kracht met overwinningen in Kuurne-Brussel-Kuurne, de Ronde van Vlaanderen, het Belgisch kampioenschap en overwinningen in Frankrijk (etappe in de Côte d’Or Classic en Classiques des Alpes) en Italië (Trofeo Paganessi en twee etappes in de Giro della Lunigiana).

Jarno Widar – hier in actie op het WK – was dit jaar de grote uitblinker namens Dakwerken Crabbé-CC Chevigny – foto: Cor Vos

Daan De Wever, CEO van Dstny, is ook in zijn nopjes. “We zijn zeer blij onze samenwerking met deze getalenteerde jeugdploeg te kunnen uitbreiden en vanaf volgend seizoen ook mede naamsponsor te zijn van ‘Crabbé-Dstny’. Deze stap benadrukt onze toewijding aan het ondersteunen en ontwikkelen van opkomend wielertalent.”

“Als snelgroeiend technologiebedrijf geloven we sterk in jongeren alle kansen te geven. Dat geldt ook voor jonge renners die de mogelijkheden moeten krijgen om hun droom waar te maken en ‘op de bus’ te geraken. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”

Arnaud De Lie is niet de enige renner die groot is geworden bij Dakwerken Crabbé-CC Chevigny. Ook Sylvain Moniquet (nu Lotto Dstny), Laurens Huys, Louis Meintjes, Loïc Vliegen, Tom Paquot (Intermarché-Circus-Wanty), Jens Reynders en Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech), Ryan Gibbons (UAE Emirates), Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Henri Vandenabeele (Team DSM), Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck) en Ludovic Robeet (Bingoal-WB) genoten er hun opleiding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.