Dubbele Giro-ritwinnaar Pello Bilbao van Astana naar Bahrain Merida

Door , maandag 29 juli 2019 om 14:45
Dubbele Giro-ritwinnaar Pello Bilbao van Astana naar Bahrain Merida

©Cor Vos

Na drie jaar Astana verhuist het Spaanse lichtgewicht Pello Bilbao naar Bahrain Merida. Bilbao heeft er een fantastische eerste seizoenshelft opzitten met twee ritzeges in de jongste Giro d’Italia en een tweede plaats in de Tourrit naar Bagnères-de-Bigorre.

Vorig jaar liet Pello Bilbao op het internationale toneel al van zich horen met etappewinst in de Dauphiné. In een korte rit met aankomst op La Rosière Espace San Bernardo hield hij Geraint Thomas, Daniel Martin, Romain Bardet en Adam Yates af. In diezelfde rittenkoers werd de Spaanse klimmer tweede in het bergklassement. Eerder had hij ook al een etappe in de Tour of the Alps op zijn naam geschreven.

Maar dit jaar breekt Bilbao helemaal door met twee ritzeges in de Ronde van Italië. Zowel in L’Aquila als in Croce D’Aune-Monte Avena kwam hij juichend over de finish. Ook Frankrijk deed hij deze maand nog een gooi naar ritwinst, maar in Tourrit naar Bagnères-de-Bigorre moest hij het afleggen tegen Simon Yates.

Bilbao’s prestaties zijn allesbehalve onopgemerkt gebleven. Na drie jaar Astana verhuist de ondertussen 29-jarige Spanjaard eind dit jaar dus naar Bahrain Merida. Dat werd uit goede bron aan WielerFlits bevestigd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.