UCI betreurt racistische uitspraken Duitse bondscoach

woensdag 28 juli 2021 om 19:00
UCI betreurt racistische uitspraken Duitse bondscoach

foto: Cor Vos

Update

De Duitse wielerbondscoach Patrick Moster heeft zijn excuses aangeboden voor racistische uitspraken die hij heeft gedaan tijdens de olympische tijdrit. Op tv-beelden was te horen hoe hij naar Nikias Arndt riep dat hij ‘die kameeldrijvers’ moest inhalen. Daarmee doelde Moster op de Algerijn Azzedine Lagab en Amanuel Ghebreigzabhier uit Eritrea.

Hol die Kameltreiber! Hol die Kameltreiber! Komm!“, riep de bondscoach Arndt na tijdens de tijdrit. Het viel de Duitse tv-commentatoren meteen op. Na afloop van de finish van Arndt werd Moster, die al sinds 2012 bondscoach is van de wielerploeg, naar zijn reactie gevraagd.

“Ik was Nikias aan het aanmoedigen. In het heetst van de strijd heb ik de verkeerde woorden gekozen. Het spijt mij heel erg. Ik kan me alleen maar oprecht verontschuldigen. Ik wilde niemand in diskrediet brengen. We hebben zelf veel vrienden met Noord-Afrikaanse roots, dus zoals ik al zei, het spijt me”, aldus de bondscoach bij het Duitse persbureau.

Ook het Duits Olympisch Comité heeft bij monde van voorzitter Alfons Hörmann gereageerd. “Het is belangrijk dat hij direct na de wedstrijd zijn excuses heeft aangeboden. We zullen nog persoonlijk in gesprek met hem gaan en de situatie afhandelen”, aldus Hörmann. (28 juli, 11u50)


Update – UCI betreurt uitspraken

De UCI betreurt de uitspraken van Patrick Moster ten zeerste, laat zij weten in een statement. “De uitspraken gaan in tegen de waarden die de UCI uitdraagt, promoot en verdedigt. Er is geen plek voor racisme in de sport, de UCI blijft vasthouden aan haar belofte om elke vorm van discriminatie in de wielersport te bestrijden en diversiteit en gelijkheid te stimuleren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair