Duitse kampioen Emanuel Buchmann breekt heup bij val in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 juni 2024 om 08:15

Duitse kampioen Emanuel Buchmann breekt heup bij val in Ronde van Zwitserland

Update BORA-hansgrohe zal niet met veel plezier terugdenken aan de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland. Waar sprinter Jordi Meeus moest lossen in de finale, kwam Emanuel Buchmann in de laatste kilometers ten val. De Duitse kampioen moest zelfs opgeven en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Helaas raakte Emanuel Buchmann betrokken bij een valpartij in de finale van de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland. Hij heeft de wedstrijd moeten verlaten. Dat is jammer, aangezien hij in een goede vorm verkeerde en voor een mooi resultaat had kunnen gaan. We missen hem nu al en wensen hem een spoedig herstel”, laat de Duitse formatie weten op X.

Buchmann was bij kennis en is nu voor onderzoek naar het ziekenhuis, zo geeft de ploeg ook nog mee. De 31-jarige ronderenner was in de slotfase betrokken bij een valpartij met onder meer ook Ethan Hayter. De Brit kwam met de schrik vrij en kon zijn weg dus gewoon vervolgen.

Tweede tegenvaller
Buchmann is minder gelukkig en zal dinsdag dus niet meer aan de start verschijnen van de derde rit van de Ronde van Zwitserland. Het is voor de nummer vier van de Tour van 2019 een tweede tegenvaller in korte tijd. De renner werd eerder dit seizoen tot zijn eigen verbazing en onvrede buiten de selectie van de Giro d’Italia gelaten. Op Instagram uitte hij dan ook zijn frustraties.

Vorige maand werd bekend dat Buchmann bezig is aan zijn laatste seizoen in dienst van BORA-hansgrohe. De ervaren klimmer komt al sinds 2015 uit voor de Duitse formatie, maar beschikt over een aflopend contract en zal niet verlengen. “Hij wil niet meer met en voor ons koersen”, is teambaas Ralph Denk duidelijk.

Update 11 juni, 8.15 uur


De gevolgen van de val zijn niet min voor de Duitse kampioen. Zijn ploeg BORA-hansgrohe liet vannacht via X weten dat uit de onderzoeken is gebleken dat Buchmann zowel zijn sleutelbeen als heup heeft gebroken. Aan beide botbreuken zal de Duitser ook een operatie moeten ondergaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.