Dumoulin en Jakobsen kijken uit naar Hammer Series 2019

woensdag 23 januari 2019 om 10:33
Dumoulin en Jakobsen kijken uit naar Hammer Series 2019

foto: Marcel Koch

De organisatie van de Hammer Series heeft in een persbericht de wedstrijden voor 2019 aangekondigd. Opnieuw zullen de teams strijden in Stavanger (Noorwegen), Limburg (Nederland) en Hong Kong. Het unieke concept van de Hammer Series is dat de ploegen tegen elkaar rijden en samen winnen, in plaats van dat renners dat als individu doen.

Mitchelton-Scott won de competitie het afgelopen jaar. Ploegleider Matt Wilson is als lid van het winnende team uiteraard te spreken over de opzet van de drie evenementen. “Er is een grote rivaliteit onder de ploegen, maar alleen in de Hammer Series strijden we écht op de weg tegen elkaar en bewijzen we de rivaliteit. De beste ploeg wint namelijk en de renners vinden het fantastisch om op deze manier tegen elkaar te strijden.”

Deceuninck-Quick-Step wil zich komend jaar graag in de debatten mengen. Philippe Gilbert doet namens de Belgische ploeg het woord: “Dit jaar willen wij winnen. Geen discussie. Ik vind dit concept heel leuk. Het is erg intens, je moet vechten voor ieder punt en iedere seconde die er is.” Ook Fabio Jakobsen doet in het persbericht zijn zegje. “Wij komen eraan, Mitchelton-Scott. We willen wraak voor het afgelopen jaar”, stelt de jonge Nederlander.

Ook Tom Dumoulin maakt zich opnieuw op voor een deelname aan de Hammer Series. “De laatste twee seizoenen deden wij telkens mee voor het podium. In 2019 willen we het beter doen. En zeker met onze ploegentijdrit als wapen, zullen we met Team Sunweb ons uiterste best doen en meestrijden voor de winst”, aldus de Limburger. Nieuw dit jaar in de Hammer Series is de benoeming van een teamcaptain. Daarover brengt de organisatie op een later tijdstip meer naar buiten.

Hammer Series 2019
flag-no Hammer Stavanger (24 tot en met 26 mei)
flag-nl Hammer Limburg (7 tot en met 9 juni)
flag-hk Hammer Hong Kong (12-13 oktober)

Deelnemende ploegen
flag-de BORA-hansgrohe
flag-pl CCC
flag-be Deceuninck Quick-Step
flag-fr Delko-Marseille Provence
flag-us EF Education First
flag-il Israel Cycling Academy
flag-nl Jumbo-Visma
flag-be Lotto Soudal
flag-au Mitchelton-Scott
flag-it Nippo-Vini Fantini-Faizane
flag-gb Team Sky
flag-de Team Sunweb
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.