Dumoulin en Kelderman starten in Hammer Series Limburg
foto: Sirotti
woensdag 3 mei 2017 om 14:23

Dumoulin en Kelderman starten in Hammer Series Limburg

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman staan begin volgende maand aan de start van de Hammer Series-wedstrijd in Zuid-Limburg. Dit nieuwe initiatief van Velon kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Ook Tim Wellens, André Greipel, Stefan Küng en Caleb Ewan zijn van de partij.

Nieuwe dimensie
“Het evenement is een grote stap vooruit voor ons als renners, de teams en de supporters van de sport. Ik denk dat de fans er echt naar uit kunnen kijken en ik hoop dat er meer initiatieven zoals deze volgen. Het gaat echt fantastisch zijn”, aldus Dumoulin in een persbericht.

In ploegen van vijf coureurs rijden de teams op vrijdag 2 juni een klimkoers. Op zaterdag 3 juni volgt een sprinterscriterium, waarna er op zondag 4 juni een afsluitende ploegenachtervolging op het programma staat. Meer informatie over de opzet vindt je in dit artikel.

Ook Kelderman is positief gestemd. “Dit nieuwe concept zorgt voor nieuwe tactieken, frisse uitkomsten en ik weet zeker dat er onverwachte resultaten naar voren komen. Het beste aspect is dat ze de ploegen belonen voor hun prestaties (in plaats van het individu, red.). Dat is totaal anders dan wat we gewend zijn.”

Deelnemende ploegen flag-nl Hammer Sportzone Limburg
flag-bh Bahrain Merida
flag-us BMC (Küng, Quinziato)
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-il Israel Cycling Academy
flag-us Cannondale-Drapac
flag-be Lotto Soudal (Greipel, Wellens)
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-es Movistar
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-au Orica-Scott (Durbridge, Ewan, Hayman)
flag-be Quick-Step Floors
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-gb Sky
flag-de Sunweb (Dumoulin, Kelderman)
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2017 14:29
Aangepast, thnx

Verder zie ik deze woorden nooit uit de monden van Kelderman en Dumoulin komen. Lijkt mij eerder het werk van een persvoorlichter.
3 mei 2017 14:29
Tellen deze koersen eigenlijk mee voor de World Ranking, of gelden ze puur als criterium? Verder wel mooi dat zo'n nieuw initiatief meteen een aantal toppers mag verwelkomen.
3 mei 2017 14:35
Mooi dat de teams ook de grotere renners heen sturen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.
3 mei 2017 14:56
"Het gaat echt fantastisch zijn" klinkt meer als een quote van Donald Trump dan eentje van Tom Dumoulin. En Kelderman die het heeft over "frisse uitkomsten"... je zou bijna gaan denken dat een of andere persvoorlichter ze die woorden in de mond legt. Verder wel een leuk inititatief en goed dat er ook renners van naam aan de start zullen verschijnen.
3 mei 2017 14:57
hammer time :)
3 mei 2017 15:04
Dat zij hier zouden starten is toch al een maand bekend?
3 mei 2017 15:27
Geen idee AZH, ik wist het nog niet, maar mooi in ieder geval. Lijkt mij nog steeds goed om ook dit soort dingen te proberen. Meer omzet voor teams genereren zonder van bonusses af te hangen.
3 mei 2017 15:46
Lijkt me geen bal aan, snap trouwens niet wat de Pro conti ploegen daar hebben te zoeken.
3 mei 2017 15:49
@wielrenner daar kan je pas echt over oordelen als het er is. Zou zeggen geef het eerst een kans. Misschien vind je het wel hartstikke leuk.
3 mei 2017 16:44
Drie dagen dat trekt wel lang. Nou ja, maar ff afwachten.
3 mei 2017 16:58
@josi
Wat je zegt, een hoge school geleerde waarschijnlijk die nog nooit een fiets heeft gezien. Wanneer is een uitkomst fris en wat een gezever over nieuwe tactieken en ook nog "onverwachte" resultaten.
Misschien weet Wilco nog van niks.
3 mei 2017 17:20
@Zwartebroekengeletrui
Of de teams de grote renners gaan sturen is maar de vraag want 2 dagen later start op zondag 4 juni de Critrérium du Dauphiné als voorbereiding op de TdF.
3 mei 2017 17:43
@Fanny
Dumoulin, Kelderman, Wellens, Greipel, Ewan zijn toch al een paar niet de minste namen.. tuurlijk gaan niet alle toppers hier starten maar een paar zijn er dus wel al aangekondigd.
3 mei 2017 18:00
@rahimns
Tom is enthousiast omdat het evenement in Limburg plaatsvindt. De renners mogen dan over 3 dagen een paar keer opdraven, tja we gaan het zien hoe leuk ze dat vinden. M.i net als met een tijdrit wordt het wachten, wachten tot je aan de beurt bent enz.
3 mei 2017 18:35
@wielrenner ja of zij het leuk vinden moet ook maar blijken. Dat het deels veel wachten is, dat is onderdeel van hun werk. Velon is erg belangrijk voor deze ploegen en daarom ook voor hun.
3 mei 2017 18:46
Ach, dan zien ze zelf ook eens iets van de koers
3 mei 2017 19:15
Leuk bedacht trouwens die kop. Zag het pas toen ik er een tweede keer naar keek.
3 mei 2017 19:20
Doodgeboren kind...in een overvolle kalender nog een semi-verplichte 3 daagse inlassen, de meeste ploegen gaan hier gewoon een opvul team heen sturen...
3 mei 2017 19:38
Ha ha ha, jullie fans bij WF kunnen een paard laten lachen (droogt tranen)
3 mei 2017 23:36
Ik vind de opzet heel erg leuk. Wielrennen, maar op een nieuwe manier. Natuurlijk zijn dit perspraatjes, maar dat hoort erbij

Om te reageren moet je ingelogd zijn.