Dumoulin geniet van ‘jong veulen’ Van der Poel
foto: Team Sunweb
zaterdag 13 april 2019 om 10:37

Dumoulin geniet van ‘jong veulen’ Van der Poel

Tom Dumoulin is onder de indruk van de prestaties van Mathieu van der Poel. De kopman van Team Sunweb vertelt aan de NOS te genieten van het optreden van zijn landgenoot.

“Het is echt nog een jong veulen in de wei. Echt een koersdier. Dat straalt hij in alles uit. Daar kan ik echt heel erg van genieten”, aldus Dumoulin.

Het sterke optreden van de regerend wereldkampioen veldrijden in de voorjaarsklassiekers en eerder op het NK heeft de Limburger aan het denken gezet. “Doen wij als wegrenners wel de juiste training? Hij doet iets totaal anders natuurlijk in de winter. Heel veel kort en intensief. Ik neem aan veel minder duurtraining dan dat wij doen in de maanden voor de klassiekers. Maar hij staat er gewoon. Hij kan de lengte aan en hij kan de explosiviteit aan. Als ik ooit voor de klassiekers zou gaan, dan moet ik toch even met Mathieu gaan praten”, lacht Dumoulin.

De NOS sprak Dumoulin uitgebreid op Tenerife, waar hij momenteel op trainingskamp is. Morgen zendt het tijdens de middaguitzending op tv en radio een uitgebreid interview uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.