Dumoulin hoopt op combinatie Tour-Olympische Spelen in 2020
Dumoulin in Rio de Janeiro - foto: Cor Vos
maandag 23 september 2019 om 20:03

Dumoulin hoopt op combinatie Tour-Olympische Spelen in 2020

Tom Dumoulin hoopt volgend jaar de Tour de France en de Olympische Spelen in Tokio te rijden. Dat vertelde hij tegen Eurosport. De Limburger weet nog niets over zijn programma van 2020 bij Jumbo-Visma, maar neemt aan dat beide wedstrijden daarop zullen verschijnen.

In de zomer van 2020 zit slechts een week tussen de slotdag van de Tour (zondag 19 juli) in Parijs en de wegrit van de Olympische Spelen (zaterdag 25 juli) in Tokio. De individuele tijdrit staat vervolgens op het programma voor woensdag 29 juli.

Dumoulin kijkt dan ook met interesse naar de aankomende WK-tijdrit van Primoz Roglic. De Sloveen won onlangs de Vuelta a España en gaat op het WK in Yorkshire voor de wereldtitel tijdrijden. Het is de vraag hoe de toekomstige ploegmaat van Dumoulin bij Jumbo-Visma hersteld is van zijn inspanningen in de Vuelta. Die info kan de Nederlander volgend jaar mogelijk goed gebruiken in aanloop naar Tokio.

Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro won Dumoulin de zilveren medaille op de tijdrit, ondanks een gebroken pols die hij opliep in de Tour de France vlak voor de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.