Dumoulin kijkt uit naar Gold Race: “Ik ben er klaar voor”
vrijdag 17 april 2015 om 15:38

Dumoulin kijkt uit naar Gold Race: “Ik ben er klaar voor”

Tom Dumoulin hoopt het uitstekende voorjaar van Giant-Alpecin een vervolg te geven in de Limburgse heuvels. De Amstel Gold Race voert over wegen die hij al kent sinds zijn jeugd en na winst in de tijdrit van de Ronde van het Baskenland is duidelijk dat het met de vorm ook wel goed zit. Komende zondag hoopt Dumoulin dit te vertalen naar een goed optreden in Valkenburg en omstreken.

“In de afgelopen maanden heb ik hard getraind en gebruikte ik de Ronde van het Baskenland als finishing touch“, zei Dumoulin in een persverklaring van zijn ploeg. “Winst in de tijdrit op de laatste dag in Spanje gaf me veel zelfvertrouwen. Hopelijk heeft het ook zin voor de komende periode. Na het Baskenland is mijn voornaamste doel nu om zo fit mogelijk te zijn voor de Amstel Gold Race. Ik kijk er enorm naar uit, omdat het een speciale koers is die min of meer door mijn achtertuin rijdt.”

“In het begin van de week deed ik mijn laatste lange training, die voornamelijk langs de route van zondag ging. De rest van de week bestond uit korte trainingen, zodat mijn lichaam een beetje rust kreeg en klaar is voor de wedstrijd. Hopelijk betaalt het harde werk zich uit.”

Selectie Giant-Alpecin voor de Amstel Gold Race (zondag 19 april):
flag-nl Tom Dumoulin
flag-fr Warren Barguil
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Koen de Kort
flag-fr Thierry Hupond
flag-at Georg Preidler
flag-nl Albert Timmer
flag-be Zico Waeytens

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
17 april 2015 21:38
@albertoo
Herinner me dat ie vorig jaar op een tijdrit van 4 km 20 sec afstand nam maar vielleicht heb ik t mis. Snot om de oren rijden doet iedereen lijkt mij die een proloog wil winnen maar hoeveel won Gilbert er?
17 april 2015 21:45
Nou Schipperaar.

Als er iemand dat beheerst het 1,5 minuten op de pedalen staan is het Gilbert wel.
Misschien wel de beste op dat gebied.

Tom moet van ver gaan, maar heeft zeker de inhoud.
Het team is de kracht van Giant. Die gaan Tom naar de Keut brengen zonder dat hij een trap teveel heeft moeten doen.

Jammer dat Geschke er niet bij is. Een echte aderlating.
17 april 2015 21:50
@schipperaar
Heb je het palmares van Gilbert al eens goed bekeken?
17 april 2015 21:58
@schipperaar
Heb het nagezocht en het was 32s over een kleine 10 km op vlakke wegen. Iets wat dus totaal niks zegt over de finale van zondag.
17 april 2015 22:08
@albertoo
Bedoel de proloog in Canada vorig jaar 14 sec maar ook hoe ie vorig jaar in Terneuzen een kleine km voor de groep uit bleef. Feit is gewoon dat ie aan veel heeft gewonnen in een jaar tijd maar vooral aan zelfvertrouwen en legt ad Belgische pers uit dat ie al een paar dagen nerveus is. Voor de een werkt dat bevorderend, positieve stress, voor een ander nadelig, te veel druk, hoe dan ook, heb zelden meer uitgekeken naar zondag en hoop dat ieder schatrijk is dan.
17 april 2015 22:30
Een proloog vergelijken met een kilometer in de verzuring rijden vanaf de top van de Cauberg met een kleine 255km in de benen lijkt me totaal onzinnig.
Ik schat dat Dumoulin in een tweede of derde groepje op de top van de Cauberg zal komen, net als Matthews.
17 april 2015 22:38
@Schipperaar
Die proloog in Canada was tegen Janneke en Mieke, beetje irrelevant.

We zullen zien zondag, en onthoud dat als er mensen schatrijk worden van gokken, er ook mensen armer worden. Ik vind geld niet zo belangrijk, als er maar een mooie koers is geweest.
17 april 2015 22:40
@stoempert
Sommigen trekken hun batterijen volledig leeg op 250km maar sommigen hebben zoals gilbert en Tom natuurlijk nog voldoende over voor een proloogje of een sprintje maar net hoe je het noemen wilt. Niet iedereen verzuurt op die afstand zolang ie uit t rood kan blijven.
18 april 2015 00:50
Het wordt echt weer eens tijd voor een Nederlandse winnaar, in ieder geval weer eens een serieuze kanshebber voor top 3. Tom lijkt die serieuze kanshebber te zijn, maar dan moet het wel allemaal net goed vallen natuurlijk.
Poels zou die andere serieuze kanshebber zijn als hij in goede doen was.....
18 april 2015 00:58
Quote:
Dumoulin kan hem nooit rechtstreeks kloppen, moet van ver gaan, waardoor de bookies hem niet meteen zien zitten.


De bookies kan je niet echt serieus nemen, bij Unibet kun je zelfs op ene R. gesink inzetten. :)
151x je inleg, ze durven wel daar zeg.
18 april 2015 01:26
151X je inleg? Afzetters! Had gerust een nul achter gemogen (1510:1), lopen toch geen enkel risico daarmee ;)
18 april 2015 08:41
Aanvallen kan alleen als je met een groep groter als 5 man bent en er een paar sterke ploegen bijzitten anders moet je wachten

Om te reageren moet je ingelogd zijn.