Dumoulin kwaad op oud-ploeggenoot Preidler: “Ik voelde me verraden”

donderdag 14 maart 2019 om 08:38

Georg Preidler knecht voor Tom Dumoulin in de Giro van 2017 - foto: Cor Vos

In navolging van Marcel KittelRamon Sinkeldam en Iwan Spekenbrink heeft ook Tom Dumoulin gereageerd op de dopingbekentenis van zijn voormalige teamgenoot Georg Preidler. In gesprek met de NOS reageert de kopman van Team Sunweb verbolgen: “Ik vind het verschrikkelijk. Ik voelde me verraden.”


Preidler, die vorige week het gebruik van bloeddoping heeft toegegeven, was vijf jaar de ploeggenoot van Dumoulin. In 2017 was de Oostenrijker één van zijn adjudanten tijdens de door de Limburger gewonnen Giro d’Italia. “Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waar ik het jarenlang echt goed mee kon vinden”, kijkt Dumoulin terug.

In zijn bekentenis verklaarde de Oostenrijker niet te hebben gebruikt tijdens zijn tijd bij Team Sunweb. Pas in 2018, toen Preidler was overgestapt naar Groupama-FDJ, zou Preidler bloed bij zichzelf hebben afgetapt met het idee dat later weer in te brengen. “Dit toont maar weer aan dat het nog altijd niet verdwenen is”, vervolgt Dumoulin zijn relaas.

“Journalisten, blijf sceptisch”
In het interview met de NOS doet Dumoulin ook een oproep aan het journaille. “Tijdens de persconferentie was er niemand die er naar vroeg. Dat vind ik echt belachelijk. Ik vind het heel belangrijk dat dit levend wordt gehouden. Doping is niet weg en het zal ook nooit weg zijn. Het is niet altijd leuk, maar het enige wat we ertegen kunnen doen is sceptisch blijven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.