Dumoulin kwaad op oud-ploeggenoot Preidler: “Ik voelde me verraden”
Georg Preidler knecht voor Tom Dumoulin in de Giro van 2017 - foto: Cor Vos
donderdag 14 maart 2019 om 08:38

Dumoulin kwaad op oud-ploeggenoot Preidler: “Ik voelde me verraden”

In navolging van Marcel KittelRamon Sinkeldam en Iwan Spekenbrink heeft ook Tom Dumoulin gereageerd op de dopingbekentenis van zijn voormalige teamgenoot Georg Preidler. In gesprek met de NOS reageert de kopman van Team Sunweb verbolgen: “Ik vind het verschrikkelijk. Ik voelde me verraden.”
Dopingschandaal dat in 2019 aan het licht kwam. De spil zou sportarts Mark Schmidt zijn. Diverse langlaufers werden betrapt in Seefeld (Oostenrijk). Schmidt werkte ook vanuit Erfurt (Duitsland). Preidler, die vorige week het gebruik van bloeddoping heeft toegegeven, was vijf jaar de ploeggenoot van Dumoulin. In 2017 was de Oostenrijker één van zijn adjudanten tijdens de door de Limburger gewonnen Giro d’Italia. “Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waar ik het jarenlang echt goed mee kon vinden”, kijkt Dumoulin terug.

In zijn bekentenis verklaarde de Oostenrijker niet te hebben gebruikt tijdens zijn tijd bij Team Sunweb. Pas in 2018, toen Preidler was overgestapt naar Groupama-FDJ, zou Preidler bloed bij zichzelf hebben afgetapt met het idee dat later weer in te brengen. “Dit toont maar weer aan dat het nog altijd niet verdwenen is”, vervolgt Dumoulin zijn relaas.

“Journalisten, blijf sceptisch”
In het interview met de NOS doet Dumoulin ook een oproep aan het journaille. “Tijdens de persconferentie was er niemand die er naar vroeg. Dat vind ik echt belachelijk. Ik vind het heel belangrijk dat dit levend wordt gehouden. Doping is niet weg en het zal ook nooit weg zijn. Het is niet altijd leuk, maar het enige wat we ertegen kunnen doen is sceptisch blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.