Dumoulin loopt geen breuken op: “Maar klassement is voorbij”

dinsdag 14 mei 2019 om 18:45
Dumoulin loopt geen breuken op: “Maar klassement is voorbij”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft geen breuken opgelopen na zijn valpartij in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Dat laat zijn werkgever Team Sunweb weten. “Maar het klassement is voorbij”, zo laat een teleurgestelde Dumoulin weten aan de NOS.

De 28-jarige ronderenner was een van de slachtoffers van een massale valpartij op zes kilometer van de streep. Dumoulin probeerde nog de schade te beperken, maar de linkerknie van de Limburger bleek te gehavend. Na afloop hinkte hij naar de ploegbus.

“De knie is nu heel erg dik”, zo is zijn eerste reactie. “Ik vertrouwde het niet, dus heb ik foto’s laten nemen. Gelukkig heb ik niks gebroken, maar ik kon geen kracht meer zetten. De pees heeft een flinke klap gehad. Er zit nu een flinke ei op mijn knie. Dat zal morgen niet minder zijn.”

“Beslis morgen over het vervolg van de Giro”
“Het is wel duidelijk dat het klassement nu voorbij is”, zo gaat Dumoulin verder. De vraag is of hij morgen weer zal vertrekken voor de vijfde etappe. “Ik ga er een nachtje over slapen”, aldus de Nederlander. “Pas dan beslis ik over het vervolg van de Giro. Het is afwachten of ik morgen wel op mijn knie kan steunen.”


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.