Dumoulin neemt Giro als hoofddoel, rijdt waarschijnlijk ook de Tour

Dumoulin neemt Giro als hoofddoel, rijdt waarschijnlijk ook de Tour

foto: Sirotti

zondag 16 december 2018 om 08:21

Tom Dumoulin zal volgend jaar van start gaan in de Giro d’Italia. Dit heeft zijn ploeg Sunweb wereldkundig gemaakt. De Limburger – in 2017 nog winnaar van de Italiaanse ronde – zal waarschijnlijk ook aan het vertrek staan van de Tour de France.

Sunweb heeft op Twitter een filmpje geüpload, waarin Dumoulin – die momenteel op trainingskamp is – ingaat op zijn keuze. “Dit is hét moment om goed nieuws te delen met betrekking tot mijn programma voor komend seizoen. Na wekenlang te hebben overlegd, hebben we besloten dat de Giro d’Italia hét hoofddoel zal worden.”

“We hadden lange tijd de Tour in ons achterhoofd, maar de Giro heeft volgend jaar een geweldig parcours. Ik hou van Italië en van de wedstrijd, en daarom zal ik me vooral richten op de Giro.” Dumoulin is echter ook van plan om de Tour te rijden, en daar voor een klassement te gaan.

“Maar dat is nog niet helemaal zeker. We zullen na de Giro kijken wat we gaan doen. Maar normaal gesproken zal ik ook naar de Tour gaan.”

Succesvolle dubbel opnieuw mogelijk? 
Dumoulin koos dit jaar ook voor de dubbel Giro-Tour. In beide rondes wist hij uiteindelijk een klassement te rijden. Sterker nog: zowel in Italië als in Frankrijk eindigde hij op het podium. De vraag is echter of dit ook volgend jaar mogelijk is. Er zitten namelijk vijf weken tussen het einde van de Giro én het begin van de Tour. Dit jaar waren dat nog zes weken.

Dumoulin vroeg zich eerder al af of hij wel alles op de Tour moest zetten. “Ik denk niet dat er de afgelopen jaren een grote ronde is verreden die zo slecht bij mijn profiel past”, zo doelde hij op het beperkte aantal tijdritkilometers. De Tour telt slechts één individuele tijdrit van 27 kilometer, terwijl de Giro drie individuele chrono’s heeft opgenomen, goed voor bijna zestig kilometer tijdrijden.


Dit artikel delen:

1 Reactie

Silent Hill 16 december 2018 om 11:25

Als hij na zijn carriere gelijk wie vertelt dat hij 3 keer de Giro won, zal de eerste vraag zijn: en hoeveel keer de Tour ? “Euh … niet.” Dan verbleken die Giro zeges meteen.

Hoe mooi de Giro is als wedstrijd, de Tour blijft dé parameter.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.