Dumoulin noemt Pirazzi en Ruffoni “een stel eikels”
Foto: Sirotti
zaterdag 6 mei 2017 om 08:36

Dumoulin noemt Pirazzi en Ruffoni “een stel eikels”

Tom Dumoulin had liever niet gezien dat Bardiani-CSF vrijdag aan de Ronde van Italië zou beginnen na de dopinggevallen van Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni. “Maar helaas stonden ze wel aan de start”, aldus de Nederlander tegenover De Telegraaf.

Dumoulin had geen goed woord over voor het Italiaanse dopingduo. “Het zijn gewoon een stel eikels”, stelde hij. “Ik kan er echt niks anders van maken.”

Voor de renner van Sunweb verliep de openingsetappe vlekkeloos. Hij kwam als 28e binnen, in dezelfde tijd als de winnaar. “De finale was een beetje gevaarlijk, maar gelukkig zijn wij in ieder geval uit de problemen gebleven.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2017 08:37
Kijk, dat is nog eens duidelijke taal. Daar kunnen een aantal volgers hier op WF een voorbeeld aan nemen ;).

Niks geen excuus, niks geen pardon, twee renners van dezelfde ploeg op hetzelfde moment op hetzelfde product, dat is als een puppy naast een dikke drol.

Vraag me af waarom Bardiani zich niet gewoon vrijwillig heeft teruggetrokken. Overigens komt Battaglin ook uit deze ploeg, ben wel benieuwd naar zijn reactie.
6 mei 2017 08:42
edit redactie: niet doen
6 mei 2017 08:47
edit redactie: niet doen
6 mei 2017 08:50
@Kingstown
Ken jij de context waarin en de omstandigheden waaronder Dumoulin deze uitspraak deed? Ben jij niet gewoon met dezelfde maten aan het meten? Wat maakt jou ijo een beter mens dan Dumoulin?
6 mei 2017 09:09
@ redactie:

Waarom mag ik Dumoulin geen eikel vinden voor het doen van deze uitspraken?

@ Spruch:

Kent Dumoulin de context en omstandigheden van de Bardiani renners? Wat maakt hem een beter mens dan Ruffoni en Pirazzi?
6 mei 2017 09:12
Dit soort uitspraken komen altijd terug als een boomerang. Niet zo slim, al heeft hij zich misschien deze uitspraak laten ontlokken. Wat nu als er onverhoopt iets zou voorvallen bij zijn team, denk niet dat hij blij zou zijn als daardoor het hele team uit competitie genomen zou worden alvorens de uitslagen van de b-stalen bekend zijn.
6 mei 2017 09:22
@Kingstown,
volgens mij veroordeelt Dumoulin niemand op basis van een luttele uitspraak zoals jij doet. Je vergelijkt peren met appels door jouw uitspraak gelijk te stellen met die van Dumoulin, hoop dat je dat zelf ook ziet.
6 mei 2017 09:25
Tjallingii zei gisteren ook zoiets; "Dit soort dingen blijven altijd gebeuren". Of je ze nu eikels noemt of iets anders, ze zijn wel bezig om hun sport te verzieken. De term eikels is dan wel op zijn plaats.
6 mei 2017 09:28
een ''kopman'' zou toch verstandig vanuit zijn ''kop'' kunnen redeneren en feiten verzamelen om zijn ploeg niet onnodig in verlegenheid te brengen als hij zich later zal moeten verontschuldigen. Dit zou zomaar kunnen gebeuren. Hij rijdt nu wel ''toevallig'' in Italië een bijzondere editie en daar zit wel venijnige Pers bovenop.
6 mei 2017 09:34
Domme uitspraak van Dumoulin gelijk Tankink 'ik zou Ricco voor zijn bek slaan'. Laat je toch niet verleiden hier toe.
6 mei 2017 09:36
@ShutUp
Dat moet een goudmijn zijn, dat je een IQ-test kunt doen op basis van losse uitspraken op afstand en zonder context...
6 mei 2017 09:38
Tsja...jezelf volduwen met schildklierhormonen is ook ethisch nogal laakbaar. Desondanks wordt dat door het overgrote deel van het peleton toch gedaan. Is dat dan minder "erg" dan HGH en IGF-1 omdat het toevallig niet op die willekeurige WADA lijst staat? Mijns insziens hebben de grootste schreeuwers de meeste boter op het hoofd. Op een boterham met kaas fietst niemand.
6 mei 2017 09:41
Al Dumoulin's woorden vormen het Nieuwe Testament van het wielrennen. [wink mode]

Ik zou het niet zo direct gezegd hebben tegen pers, maar Dumoulin's woorden hadden vast ook een context met voorbehouden. Inderdaad ook opletten in Italie (of ander gastland) wat je zegt over 's lands zonen.

6 mei 2017 09:53
Laat Dumoulin de aandacht op zich gevestigd krijgen door het rijden van een fantastische ronde van Italië!
6 mei 2017 09:55
In zoverre ben ik het met kingstown eens dat rondom doping iedere vorm van nuance tegenwoordig lijkt te ontbreken. Dumoulin heeft makkelijk praten, die hoort op talent en een bruine boterham bij de wereldtop in het tijdrijden, kan zich als hij dat leuk vindt om laten vormen tot klassementsman en praat nog tijdens die transitie over ambities voor Parijs-Roubaix. Tommie fietst zich makkelijk financieel onafhankelijk tijdens zijn carrière.

Jongens als Ruffoni en Pirazzi zitten waarschijnlijk ook iedere dag op de fiets te zwoegen net als Dumoulin. Maar dan puur om hun plekje in het peloton te behouden, om volgend jaar weer een contractje te krijgen bij een PCT team, waar ze met wat geluk in een jaar verdienen wat Tommie tijdens één Giro verdient.

Keur ik daarmee de acties van Ruffoni en Pirazzi goed? Nee, zeker niet, maar ik vind het menselijke aspect rondom dopinggebruik volledig ontbreken. Als ik de algemene tendens zie hadden de afgelopen dagen een man of 30-50 hun hele carrière om zeep geholpen zien door een eerste positieve staal van twee renners.
6 mei 2017 10:21
@Noud89
Nu vind ik dat je Ruffoni en Pirazzi wel schromelijk onderschat als renners. Uiteraard hebben ze niet het talent van een Dumoulin, maar beiden hebben toch een bovengemiddeld palmares ten opzichte van de rest van het peloton. Dat snappen ze bij de leiding Bardiani ook wel, dus van deze twee wordt ook lang niet zoveel verlangd als van Dumoulin.
6 mei 2017 10:28
Wat maakt het talent nou weer uit?

Als iemand onetisch, fraudeleus of illegaal (doping is verboden) handelt in het bedrijfsleven, is het toch ook geen legitieme verdediging dat deze persoon nou eenmaal minder van huis heeft meegekregen? Talent doet er niet toe, als de enige manier om je geld te verdienen in het wielrennen is door verboden middelen te nuttigen, dan moet je maar iets anders gaan doen in je leven.

En dat dit dom zou zijn van Dumoulin vind ik ook helemaal niet. Waarom nou precies? Als hij zelf ooit gepakt wordt, ja.. dan was dit dom. Maar dan is het zelf die middelen nuttigen nog veel dommer dan dat hij dit gezegd heeft. Heerlijke reactie, uit het hart. Net als Tankink bij Ricco destijds. En terecht, het zijn gewoon eikels die hun collega's hebben proberen te bedriegen. Daar weer lekker nonchalant over doen, of zelfs proberen goed te praten, helpt al helemaal niets verder.
6 mei 2017 10:31
Die twee zijn gewoon bezig met de sport verpesten. Mensen hadden weer wat vertrouwen in minder doping maar nu er 2 redelijk bekende renners zijn gepakt wordt dat weer keihard de grond in geboord. Dus Dumoulin mag hun best eikels noemen, het is alleen misschien niet heel erg slim om dat hardop uit te spreken want zoals robotour al zei, zulke dingen kan je teruggeslingerd krijgen.
6 mei 2017 11:31
Hoe extreem onwaarschijnlijk ook, het dopingbewijs zou nog weerlegd kunnen worden. Om die reden is '...een stel eikels' geen gelukkige woordkeuze. Maar ik maal er niet om.

Go Tom, 2 eikels minder in het Giro-peloton. Mag IK dat als simpele wielervolger gewoon juridisch onverantwoord zeggen ? Ja, sowieso.
6 mei 2017 12:00
Ach het is maar net hoe je het woord eikel interpreteert of vertaalt. Voor ghianda uitgemaakt worden is toch niet zo erg en dikke kans dat Pirazzi zichzelf ook wel een stronzo vindt. ;)
6 mei 2017 12:34
Ik praat het dus zeker niet goed dat die gasten doping gebruiken, maar geef aan dat ik het ergens wel kan begrijpen. Als je jaar in jaar uit kei hard werkt maar zelden wat wint, kan ik begrijpen dat je wellicht dingen gaat proberen om je winstkansen te verhogen. Dus als je minder talent hebt kan ik me voorstellen dat de neiging om op een gegeven moment doping te gaan pakken groter wordt.

Wat ik stuitender vind zijn reacties als Bardiani zou niet moeten starten etc. De consequentie daarvan is zeer waarschijnlijk dat een tiental andere renners hun baan verliest, om maar niet te spreken over buschauffeurs, masseurs, mechaniekers etc. Daar wordt in mijn ogen extreem makkelijk aan voorbij gegaan.
6 mei 2017 12:46
@Rondo

Weet niet of het lastig is, ben geen ervaringsdeskundige. Ik kan me gewoon voorstellen dat als je ambitieus bent, maar je talent net niet toereikend is om je doelen te behalen dat je dan grenzen op gaat zoeken en er soms een keer overheen gaat.

Ik heb geen ambitie en wel talent, dus is veel makkelijker. ;)
6 mei 2017 15:15
Wel geinig dat Battaglin hier ook vandaan komt.....rijdt geen platte prijs meer
6 mei 2017 16:25
Wiggins reageerde ook zo op armitstead, zegt niks...
7 mei 2017 17:52
Bardiani had nooit mogen starten, zou wat mij betreft in 2017 niet meer mogen starten. Want als je ze laat starten dan kunnen ze ook winnen. 2 kopmannen die na hun positief met een onzin verhaal aan komen zetten waar de fam. van den Driessche nog een puntje aan kan zuigen. Dit komt de geloofwaardigheid van de sport niet ten goede.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.