Dumoulin, Trek-Segafredo, Sinkeldam, Wiggins, Olivier
foto: Team Wiggins
woensdag 21 februari 2018 om 20:00

Dumoulin, Trek-Segafredo, Sinkeldam, Wiggins, Olivier

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de favorietenrol van Tom Dumoulin, een opvolger van Bauke Mollema en opvallende uitspraken van Bradley Wiggins over Sky.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dumoulin grote favoriet voor Abu Dhabi Tour

De grote favoriet voor de Abu Dhabi Tour is Tom Dumoulin. Dat geeft bijna veertig procent van de WielerFlits-lezers aan in de poll ‘Wie wint de Abu Dhabi Tour 2018?’. De Sunweb-renner heeft het voordeel dat er sinds dit jaar een tijdrit in het rittenschema is opgenomen. Alejandro Valverde krijgt ruim een kwart van de stemmen. Miguel Ángel López ontving tien procent van de in totaal bijna 1700 stemmen. De Abu Dhabi Tour is vandaag begonnen, met een sprintzege voor Alexander Kristoff.

[poll id=”731″]


Steven de Jongh over mogelijk aantrekken Thomas: “Moet betaalbaar zijn”

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de kans bestaat dat Geraint Thomas aan het einde van 2018 zijn huidige werkgever Sky zal inruilen voor Trek-Segafredo. Ploegleider Steven de Jongh zegt tegenover Cyclingnews niks te weten van een dergelijke overstap. “Ik heb de geruchten gehoord, maar op dit moment is nog niks concreets. Vorig jaar probeerden we een vervanger aan te trekken voor Alberto Contador, maar toen bleken de opties veel te duur. Als we een klassementsrenner aantrekken, dan zullen we dat voor een verantwoord bedrag doen. Het moet betaalbaar blijven.”


Sinkeldam met Démare in Openingsweekend

Arnaud Démare is de grote man in de selectie van FDJ voor het Vlaamse openingsweekend. De Franse kampioen voert de ploeg aan in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij wordt in beide koersen bijgestaan door Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam. Ook Mickaël Delage, Olivier Le Gac en Antoine Duchesne rijden beide wedstrijden. In de Omloop worden zij bijgestaan door Daniel Hoelgaard en Ignatas Konovalovas, in Kuurne starten Jacopo Guarnieri en Marc Sarreau.


Wiggins tegen Pidcock en co: “Ga niet naar Sky, ze zullen je ruïneren”

Gisteren werd het tricot van de opleidingsploeg van Bradley Wiggins al gepresenteerd, vandaag is de selectie voorgesteld aan pers en publiek. De grote baas was zelf ook van de partij en hij had een opmerkelijke boodschap voor zijn renners, onder wie talent Thomas Pidcock. “Ga niet naar Sky, ga ergens anders heen. Ze zullen je ruïneren”, aldus Wiggo, die zijn grootste prestaties behaalde in dienst van de Britse miljoenenformatie. Cyclist.co.uk schrijft dat het om een uitspraak met een knipoog ging, maar sluit niet uit dat er een zekere mate van ernst achter de uitspraak zat.

“Ik maak geen prikkelende grappen. Het is de realiteit waar de sport in zit op dit moment, als ik het zo volg. Ik graaf het niet zelf op”, zegt Wiggins volgens Cycling Weekly. “Ik heb alle berichten gezien vorige week en ze zijn nog steeds de beste ploeg in het peloton, met de wedstrijden die ze winnen. Maar er wordt veel over ze gesproken momenteel, en daarvan is ook veel negatief. Dat is de realiteit.”

https://twitter.com/SoapBoxLondon/status/966251596014288896


Daan Olivier herstelt snel en mag weer trainen

LottoNL-Jumbo-renner Daan Olivier zal sneller dan verwacht zijn rentree maken in het peloton. Olivier brak in Australië een botje aan de binnenkant van zijn rechterknie. “Ik had niet verwacht zo snel te herstellen, maar vier weken na mijn val ben ik weer fit verklaard”, schrijft hij op Twitter. “De kniefractuur is geheeld, dus het is tijd om mijn helm weer op te zetten en te starten met de opbouw.” Wanneer hij precies terugkeert in koers, is nog niet bekend.


Ploeg Van der Poel neemt afscheid van belofte

Op de valreep nog het veldritseizoen nog een nieuwtje uit de ploeg van de Van der Poels, Corendon-Circus. Belofterenner Stijn Caluwé (23) stopt namelijk met veldrijden. Hij werd dit seizoen nog derde op het Belgisch kampioenschap voor beloften. In 2011 werd hij nationaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen, maar tot het profcircuit schopte hij het nooit.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2018 20:13
Ruineren lijkt me niet helemaal juist vertaald. Verpesten lijkt me beter. Ik neem tenminste aan dat Wiggo niet bedoeld te zeggen dat Sky Pidcock aan de bedelstaf zal brengen.
21 februari 2018 21:06
Mooi van Wiggins, all hands on deck(salty dog), goed bezig om de SKY -formatie uit te roeien, lijkt al de helft breder sinds ie landrot af is.
Benieuwd of ie de spelen haalt.
21 februari 2018 22:03
Wat verwachten jullie trouwens van sinkeldam dit voorjaar? Kan die meer dan alleen Parijs-Roubaix? Genre omloop/DDV/Scheldeprijs of dergelijke? Of zal die altijd voor demare moeten rijden?
21 februari 2018 22:45
Sinkeldam zal enkel voor zichzelf mogen gaan als Démare het zelf aangeeft maar met de vorm die Démare getoond heeft in de Algarve vrees ik dat er niet veel in zal zitten. Démare zal hebberig zijn op de omloop en het officeuze kampioenschap van de sprinters. Je wint nl. niet elk jaar Milaan San Remo.
21 februari 2018 23:52
Ik vind de reactie van Wiggins niet chique. Temeer omdat er rondom Wiggins zijn prestaties (het beruchte pakketje en de TUE's) in Sky tijd ook wel wat vraagtekens te stellen zijn.

Wiggins heeft zich bij Sky jarenlang als een koning kunnen gedragen, maar werd overvleugeld door een veel betere renner genaamd Froome. De ploeg koos voor hem nadat ze Wiggins eerst zelf zijn grote droom lieten realiseren in 2012. Blijkbaar is er daarna toch oud zeer blijven zitten. Onterecht want dankzij Sky heeft Wiggins echt het maximale uit zijn carierre gehaald.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.