Dumoulin: “Zou mezelf graag eens testen in de komende bergritten”

vrijdag 14 juni 2019 om 18:38
Dumoulin: “Zou mezelf graag eens testen in de komende bergritten”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin rolde vandaag als vijftigste over de finish in het Critérium du Dauphiné, op ruim elf minuten van ritwinnaar Julian Alaphilippe. Zijn ploeg Sunweb en hij kozen ervoor om vandaag niet teveel energie te verspillen met het oog op het zware slotweekend.


“Toen we besloten de vroege vlucht te laten gaan, deden we het rustig aan om wat krachten te sparen”, lichtte Dumoulin toe. Julian Alaphilippe, Gregor Mühlberger en Alessandro De Marchi kregen al vroeg in de 226 kilometer lange etappe naar Saint-Michel-de-Maurienne een vrijgeleide van het peloton. Daarin bewaarden veel renners hun kruit in aanloop naar de twee afsluitende ritten naar Pipay en Champéry.

“Ik voelde me beter vandaag, dus ik zou mezelf graag eens testen in de komende bergetappes”, kondigde de Nederlander voorts aan. In de Dauphiné keerde hij terug na de knieproblemen die hem parten speelden in de Giro d’Italia. “Weliswaar moet ik afwachten hoe de knie zich houdt, maar als het goed voelt dan wil ik het proberen. De strijd om het klassement wordt hevig morgen, dus we gaan wat er gebeurt en dat nemen we als uitgangspunt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.