‘Dunbar moet plek Bernal opvullen in Giro’
Eddie Dunbar - foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2019 om 15:21

‘Dunbar moet plek Bernal opvullen in Giro’

Eddie Dunbar is naar eigen zeggen topkandidaat om als vervanger van Egan Bernal te starten in de Giro d’Italia. Dat vertelt hij tegen Cyclingnews. Bernal was de beoogde kopman van Team Ineos, maar hij brak afgelopen week zijn sleutelbeen. Voor Dunbar wordt het zijn debuut in een grote ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nederlandse ploegleider Servais Knaven verwacht niet dat de ploeg een andere ‘grote’ kopman zal opstellen, laat hij weten aan Cyclingnews. Chris Froome en Geraint Thomas bereiden zich voor op de Tour de France. Volgens Knaven is het beter dat Team Ineos de strategie aanpast, dan dat het in allerijl een vervanger zoekt voor Bernal en daarmee gaat voor eindwinst in de Giro.

Er zijn bij Team Ineos zelfs twee plekken te vergeven ten opzichte van de voorlopige opstelling. Ook Gianni Moscon zou niet starten na zijn teleurstellende voorjaar. De 22-jarige Eddie Dunbar, die eind vorig jaar overkwam van Aqua Blue Sport, geeft zelf aan dat hij een van de vervangers is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.