Duobaan voor Kenny De Ketele: ex-pistier ook ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise

dinsdag 14 december 2021 om 18:18
Duobaan voor Kenny De Ketele: ex-pistier ook ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise

De Ketele in actie als baanwielrenner - foto: Cor Vos

Kenny De Ketele mag zich gaan opmaken voor een duobaan, zo meldt Het Nieuwsblad. De 36-jarige De Ketele, die onlangs een punt heeft gezet achter zijn carrière, wordt namelijk ook ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise. Het was al langer bekend dat De Ketele Peter Pieters zal opvolgen als bondscoach van de nationale baanploeg.

De Ketele heeft overigens al ervaring met het bondscoachschap, aangezien hij tijdens zijn wielercarrière al een tijdje de junior-baanwielrenners onder zijn hoede had. De Ketele werd alom geroemd om zijn werk als juniorenbondscoach. Belgian Cycling gooit het, met De Ketele, nu over een andere boeg. De Ketele moet nu alles in goede banen zien te leiden richting de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.

De meest succesvolle Belgische pistier van zijn generatie zal niet alleen de rol van baanbondscoach op zich nemen. Hij combineert zijn job als keuzeheer met het ploegleiderschap bij Sport Vlaanderen-Baloise. De Ketele wordt er de vierde ploegleider en zal zich vooral bezighouden met de jongere baanwielrenners binnen de ploeg zoals Tuur Dens, Jules Hesters en Rune Herregodts.

De Ketele, die vorige maand met succes een coachopleiding wist af te ronden bij de UCI in het Zwitserse Aigle, maakte twaalf jaar deel uit van de wegploeg van Sport Vlaanderen-Baloise.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone