Dupont verslaat Gaviria in Kampioenschap van Vlaanderen, Raymond Kreder derde
foto: Sirotti
vrijdag 16 september 2016 om 17:06

Dupont verslaat Gaviria in Kampioenschap van Vlaanderen, Raymond Kreder derde

Timothy Dupont heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De renner van Verandas Willems versloeg in het Vlaamse Koolskamp onder andere Fernando Gaviria. LottoNL-Jumbo kwam er niet aan te pas in de eindsprint. Dries De Bondt (Verandas Willems) sprokkelde onderweg voldoende punten om aan de leiding te komen in het klassement van de Napoleon Games Cycling Cup.

De renners moesten zestien rondes van iets meer dan twaalf kilometer afleggen, wat de totale afstand naar 192,4 kilometer bracht. Het tempo lag hoog gedurende de wedstrijd, waardoor het peloton flink uitdunde.

Verschillende groepjes wisten met wisselend succes ten aanval te trekken. Onder andere de Nederlanders Brian van Goethem en Moreno Hofland waren zeer actief in die vluchtpogingen. Het koersbeeld deed denken aan een juniorenwedstrijd, door de continue stroom aan demarrages. Het verbrokkelde rennersveld wisselde daardoor slag om slinger van leiders.

Na het klinken van de bel voor de laatste ronde probeerde Wesley Kreder solo ten aanval te gaan, maar de poging van de renner van Roompot-Oranje Peloton werd in de kiem gesmoord. Ook een nieuwe poging, waarbij hij drie renners met zich meekreeg, mislukte.

In de laatste vier kilometer konden Etixx-Quick-Step en LottoNL-Jumbo een bijna volledige sprinttrein in stelling brengen. Bij de Belgische ploeg trokken ze, na het afstappen van Marcel Kittel, de kaart Gaviria. Bij de Nederlandse ploeg was Tom Van Asbroeck de man. Met nog 2,5 kilometer te rijden had de jonge Noor Truls Engen Korsaeth nog een kleine voorsprong, die wist hij verrassend vast te houden tot de laatste vijfhonderd meter.

In de eindsprint kwam Gaviria vervolgens te vroeg op kop, terwijl Dupont zijn eindjump perfect plaatste. In het slotstuk stelde LottoNL-Jumbo teleur. Van Asbroeck wist zich niet te handhaven op de eerste rij en kon daardoor niet meedoen om de overwinning.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
16 september 2016 18:57
mooie redenatie flyellus42, want de door jouw afgekraakte sprinter wint hier. Daar horen we je dan niet over ;-)

TLJ heeft gewoon gefaalt, simpel als wat. Top 5 was een must in deze koers. Ettix heeft ook gefaald, ondanks dat gavira wat moe kan zijn hadden ze het met kittel en gavira gewoon binnen moeten halen. Alle complimenten naar dupont dus.
16 september 2016 19:01
Ongeveer de helft van het peloton heeft de race niet uitgereden dus daar kan je niet zoveel mee. Niks gezien dus ik weet ook niet of Jiang goed heeft gewerkt/geknecht/aangevallen/gaatjes dichtgereden/ Vanmarcke gemotiveerd oid.
16 september 2016 19:05
@sephiroth Hahaha daar is de TLJ die hard fan weer. TLJ heeft niet gefaald , ze hebben weer gefaald hahaha.

Dupont heb ik helemaal niet afgekraakt. Ik heb hem een kermiscoureur genoemd. En in mijn opinie is g.p. Koolskamp een kermiswedstrijd.
16 september 2016 19:10
Ettix mag hier nooit mis grijpen...Kittel zat al een uur te kotsen op zijn fiets, dan mooet je Gavira toch sparen en hem niet als een nieuweling laten rondspringen...
16 september 2016 19:15
Misschien eens de koers volgen. Zware koers. Gaviria en Hofland veel in de aanval. V. Asbroeck mechanisch probleem. Dupont gewoon een sterke renner.

Flyellus trolt weer lekker.
16 september 2016 19:17
Hij heet trouwens Gaviria....
16 september 2016 19:20
@flyellus42 weet je, je bent gewoon schattig :) haast knuffelbaar zo mislukt zijn je trolopmerkingen. Je mag gewoon TLj afkraken hoor, dan hoef je het niet op de man te spelen. Gaat je een stuk beter af :) Waarom ben ik een die hard fan als ik vind dat TLJ heeft gefaald? Tuurlijk kan ik 'weer' erbij schrijven, dat kan je voor elk team wel doen, want ettix verliest met hun sterrenensemble ook dik, wederom. Lotto soudal ditto. Beetje loze aanvulling. Maar als dat je definitie van een die hard fan is.. ach dan ben ik die hard van van sky, movistar, TLJ,.. naja eigenlijk wel bijna elk WT team.
16 september 2016 19:49
Laatst was er een bericht dat lotto jumbo 5 renners aan het testen was waaronder dupont. Is daar al duidelijkheid over wie er komt. Hoop stiekem wel op dupont, waar toen overigens ook veel negatieve reacties over waren.
16 september 2016 19:51
Zal toch wel geweldig zijn, een wereldkampioen die bij een Pro Conti ploeg rijd
16 september 2016 19:54
Jan DNF :(
16 september 2016 19:57
Ik moet zo lachen met die reacties van de 'zogezegde kenners' van het wielrennen. Jullie kennen er echt niet veel van ook al denken jullie er veel van te kennen. Á propos, het is Dupont's 16de zege van het seizoen. M.a.w. de meeste moeten mij echt nog heel goed hun best doen om tegen mij te spreken over de koers want ik ben kenner. Geen één van jullie op een paar na misschien zouden lid mogen zijn van m'n groep. Daar zitten tenminste kenners over de koers!
16 september 2016 20:04
Hoeveel van de reageerders hebben de koers ook echt gezien? Was geen koersje waar er rustig naar de massasprint gereden werd. En Van Asbroeck brak z'n ketting oid in de sprint. Hij had niet gewonnen, maar top 5 was goed haalbaar.
16 september 2016 20:15
@MME: Bora-Argon die volgend jaar Bora-Hansgrohe wordt is volgend jaar World Tour. M.a.w. ik neem jou alles behalve serieus als iemand die iets weet over de koers.
16 september 2016 20:22
Quote:
Ik moet zo lachen met die reacties van de ‘zogezegde kenners’ van het wielrennen.

Dan kom je hier het laatste half uur flink aan je trekken.
16 september 2016 20:35
Hahaha, het is precies wat ik bedoel in mijn eerdere bericht. iedereen die LTJ afkraakt naar aanleiding van deze wedstrijd heeft volgens de LTJ- fans de koers niet gezien. En ach ja, mechanische pech. Dit komt wel erg vaak voor bij deze ploeg. Is het materiaal zo slecht of zijn de mecaniciens amateurs?
16 september 2016 20:37
Waar haalt Martin die komieken toch altijd weer vandaan. Kostelijk!
16 september 2016 20:54
@xistnc Zaandam? las dat er daar een hoge concentratie komieken zat bij jullie in NL. (of is dat not done nu? in dat geval rustig mn post editten moderators)
16 september 2016 21:00
Kinderspel vergeleken met Molenbeek, volgens mij.
16 september 2016 21:06
@Gio
Op een bepaald moment weten ze de juiste dosering te vinden, gewoon geduld hebben.
16 september 2016 21:22
@roelieman2: Traksel zei dat Dupont een aanbieding had van TLJ, maar besloten heeft nog een jaar bij VW te blijven.
16 september 2016 21:39
Off: Samuele Conti van Willier op doping betrapt.
16 september 2016 22:24
Jan reed met de smartphone van Van Marcke rond, voor als die zijn vrouw zou bevallen. Na een telefoontje hebben ze beide opgegeven.
16 september 2016 22:26
@Giokoersliefhebber
Wie ben jij? 13 berichtjes ocharme en jezelf neerzetten als de kenner der kenners, toe maar... Op basis van je 13 berichtjes deel ik je mening nog niet.
16 september 2016 22:34
@Coldeportes: Dat intereseert mij niet dat ik maar 13 berichtjes heb geschreven. Ik heb er alleszins meer verstand dan de meeste hier en ik beheer nog eens Facebook groep van bijna 2700 leden. Daar kruipt meer tijd in dan lezen naar reacties zoals die van jou. Begin ook eens met een groep op Facebook over de koers en dan je ga anders piepen.
16 september 2016 23:01
Tja ik zie nog altijd geen kwalitatieve redenering op basis waarvan ik jou in je zelfbenoemd überkennerschap zou moeten bevestigen?

Heel vaak roepen dat je een kenner bent, en steeds harder, is het dan wààr of zo? Veel plezier op fakebook..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.