Dupont verslaat Gaviria in Kampioenschap van Vlaanderen, Raymond Kreder derde
foto: Sirotti
vrijdag 16 september 2016 om 17:06

Dupont verslaat Gaviria in Kampioenschap van Vlaanderen, Raymond Kreder derde

Timothy Dupont heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De renner van Verandas Willems versloeg in het Vlaamse Koolskamp onder andere Fernando Gaviria. LottoNL-Jumbo kwam er niet aan te pas in de eindsprint. Dries De Bondt (Verandas Willems) sprokkelde onderweg voldoende punten om aan de leiding te komen in het klassement van de Napoleon Games Cycling Cup.

De renners moesten zestien rondes van iets meer dan twaalf kilometer afleggen, wat de totale afstand naar 192,4 kilometer bracht. Het tempo lag hoog gedurende de wedstrijd, waardoor het peloton flink uitdunde.

Verschillende groepjes wisten met wisselend succes ten aanval te trekken. Onder andere de Nederlanders Brian van Goethem en Moreno Hofland waren zeer actief in die vluchtpogingen. Het koersbeeld deed denken aan een juniorenwedstrijd, door de continue stroom aan demarrages. Het verbrokkelde rennersveld wisselde daardoor slag om slinger van leiders.

Na het klinken van de bel voor de laatste ronde probeerde Wesley Kreder solo ten aanval te gaan, maar de poging van de renner van Roompot-Oranje Peloton werd in de kiem gesmoord. Ook een nieuwe poging, waarbij hij drie renners met zich meekreeg, mislukte.

In de laatste vier kilometer konden Etixx-Quick-Step en LottoNL-Jumbo een bijna volledige sprinttrein in stelling brengen. Bij de Belgische ploeg trokken ze, na het afstappen van Marcel Kittel, de kaart Gaviria. Bij de Nederlandse ploeg was Tom Van Asbroeck de man. Met nog 2,5 kilometer te rijden had de jonge Noor Truls Engen Korsaeth nog een kleine voorsprong, die wist hij verrassend vast te houden tot de laatste vijfhonderd meter.

In de eindsprint kwam Gaviria vervolgens te vroeg op kop, terwijl Dupont zijn eindjump perfect plaatste. In het slotstuk stelde LottoNL-Jumbo teleur. Van Asbroeck wist zich niet te handhaven op de eerste rij en kon daardoor niet meedoen om de overwinning.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
16 september 2016 23:21
@Coldeportes: Als je met huidige renners, ex renners, journalisten, ploegleiders... zit in je groep zitten en soms praat met renners heb je er volgens mij wel verstand van. Daar kan je nog iets van leren. Jij bent zo iemand die alleen de koers op tv gaat bekijken en nooit ter plekke gaat kijken.
16 september 2016 23:21
@Gio
Jij staat te ver boven ons. Man, man, wat heb jij een kennis zeg. Daar past alleen nederigheid van onze zijde bij. Ik ben eeuwig dankbaar dat jij hier je wielerkennis wilt delen.

Maar ff serieus, ga lekker ergens anders de wijsneus uithangen. Op wf heb je niets te zoeken!
16 september 2016 23:27
'Daar kun je nog iets van leren.'

Wanneer je dat nu eens gestalte geeft in je posts.
16 september 2016 23:39
@ProfrondeZevenbergen: Dat intereseert mij niet wat je zegt.
@vlek: Als ik de tijd heb gaat dat wel gebeuren.
16 september 2016 23:43
Haha jongens stop met reageren op Gio. Hij schreeuwt om aandacht(niet geven) laat hem maar weer vertrekken naar zijn geweldige groepje.
16 september 2016 23:52
@arvidd: Ik schreeuw helemaal geen aandacht. Ik weet waarover dat ik praat als het over wielrennen gaat. Simpel!
16 september 2016 23:54
@Arvidd: Een vraagje, welke koersen heeft Timothy Dupont al gewonnen?
17 september 2016 00:00
Volgens mij had je vandaag tijd genoeg om je kennis te tonen. Waarom die kans niet grijpen? Nu verdoen je je tijd met het uiten van je teleurstelling over het niveau de sukkelaars die je hier hebt getroffen. Daar heeft niemand iets aan.
17 september 2016 00:05
@gio top man! Fijn dat je zo weg bent van jezelf. Je zet jezelf nogal voor paal met je arrogantie en het maar schreeuwen dat je een kenner bent. 16 zeges in plaats van 15, dat zou iedereen kunnen opzoeken en dan is iedereen een kenner dus. Als je je er zo aan irriteert ga dan weg en hou het bij die coole facebookgroep van je.
17 september 2016 00:11
@gavirialaphilippe: Jaloezie is een vies beestje.
17 september 2016 00:12
Schei nou toch uit, een kenner als Gio moeten we koesteren - niet wegjagen! Kom, Gio, zeg eens iets koerskennerigs. Want tot dusver houd je je troeven tegen je borst. Snap ik wel, tussen al het gepeupel hier. Maar kom op, een tipje van de sluier! Geen tijd is natuurlijk een smerig leugentje, dat gaat je niet helpen. Je hebt immers genoeg tijd om steeds op iedereen te reageren. Waar jij daarvoor per post een minuut nodig hebt, is vermoedelijk 12 seconden voldoende voor het delen van oneindig veel wijsheid...
17 september 2016 00:20
@gio hahaha, hier moet ik dan op mijn beurt weer om lachen. Jij bent echt een grote troll. :)
17 september 2016 00:23
Zo zeg, wat ben ik jaloers op Gio. Die laat me even een partij wielerkennis zien. Echt waar, het druipt eraf. Ik geniet echt van zijn posts. Een en al kennis.
Ik kan niet wachten op meer informatie. Mijn F5-toets is al lam. Ik hoop dat hij wat meer tijd voor ons kan maken.
17 september 2016 00:27
@xistnc: Ik geef m'n bronnen niet prijs en ik weet bv qua transfers wat er links en rechts gebeurd. Dan heb ik het volste recht om dit hier niet te zeggen. Er is één ding dat ik wel kan zeggen dat het wielrennen een gesloten wereldje is.
17 september 2016 00:35
Voor die 'zogezegde kenners' hier.
Einde discussie!!!
17 september 2016 00:46
Quote:
Er is één ding dat ik wel kan zeggen dat het wielrennen een gesloten wereldje is.


Dit zijn wel de nieuwtjes waar ik voor op Wielerflits kom.

Grt. KlootjeKoersKoning.
17 september 2016 09:38
Zeg Gio, ik heb horen fluisteren dat Dupont er 'vrijdags Jambers-achtige trekjes op nahoudt, wie anders dan jij weet hier meer over ?
17 september 2016 09:48
Ik ben dan niet de wielerkenner van deze site, maar ik ben wel de huispsycholoog. Ik weet waarover ik het heb als het over psychologie en Freud gaat en één ding kan ik prijsgeven: het brein van een narcist is een gesloten wereldje!

Quote van Wikipedia:
Narcisme is een Freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen.
Op het eerste gezicht heeft een narcist een zeer sterk gevoel van eigenwaarde en straalt zelfvertrouwen uit. Vreemd genoeg is echter het tegendeel het geval. Narcisten hebben, meestal onderbewust, juist weinig gevoel van zelfwaarde en compenseren dit door zich als beter of belangrijker dan anderen te beschouwen. Dit wordt wel de narcistische paradox genoemd.

Link
17 september 2016 09:56
Ik kan iedere narcist trouwens van harte aanraden om eens de Vehnbahn-route op het juiste moment te pakken, van mijn leven niet zoveel soortgenoten gezien als daaro zeg, kilometers ver, tot aan het einde des oogreikens, prachtig.
17 september 2016 13:58
Gio ademt koers
17 september 2016 15:39
Wat een bescheidenheid. Gio for president!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.