Duque eindigt carrière met dubbelslag in Taihu Lake, Schulting tweede
Foto: Sirotti
zaterdag 12 november 2016 om 08:04

Duque eindigt carrière met dubbelslag in Taihu Lake, Schulting tweede

Leonardo Duque heeft op de allerlaatste dag van zijn wielercarrière nog eens zijn handen in de lucht kunnen gooien. Hij kwam vandaag als eerste over de streep in de slotetappe van de Tour of Taihu Lake. Daarmee greep Duque bovendien de eindzege.

De Franse Colombiaan stond voorafgaand aan de etappe op een derde plaats in de algemene rangschikking. De klassementsleider Cameron Bayly leek een veilige marge te hebben, maar hij kwam op vijftien kilometer van het einde ten val tijdens een technische afdaling. De onfortuinlijke Australiër verloor daarbij veel tijd, waardoor hij de eindzege uit zijn handen zag glippen.

Daar kon Duque van profiteren. De 36-jarige renner van Delko Marseille Provence KTM bleek na een lastige finale over de snelste benen te beschikken. De Nederlander Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg) eindigde als tweede, voor Yondor Godoy (Wilier-Southeast).

In het eindklassement zijn de plaatsen twee en drie omgedraaid. Schulting is op de slotdag gestegen van plek zes naar drie, op dertien seconden van Duque.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 november 2016 09:01
Mooi afscheid dan toch voor Duque! Schulting ook nog prima bezig
12 november 2016 11:13
Mooi dat je op je laatste dag als coureur nog mag winnen. Zijn er weinig die dat kunnen zeggen.
12 november 2016 12:32
Finir en beauté! In schoonheid eindigen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.