DVV Verzekeringen Trofee sleutelt aan Toyo Tires Quick Start
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 17 oktober 2019 om 13:00

DVV Verzekeringen Trofee sleutelt aan Toyo Tires Quick Start

Update Dit jaar is er nog een extra mogelijkheid om bonificaties te pakken in de DVV Verzekeringen Trofee. Naast een sprint na anderhalve ronde is er ook de mogelijkheid om kort na de start al tijdwinst te boeken.

De Toyo Tires Quick Start – zoals de noviteit officieel heet – beloont de drie renners die als snelste starten in de wedstrijden voor beloften, elite vrouwen en elite mannen. Het kan doorgaans nooit kwaad om als eerste het veld in te duiken, maar 1 november zijn er tijdens de Koppenbergcross ook voor het eerst bonificatieseconden mee te verdienen. “Wie als eerste boven op de Koppenberg het veld zal induiken kan 15, 10 of 5 seconden bonificatie sprokkelen”, legt Erwin Vervecken uit. “Bij de dames en elite mannen is er ook nog prijzengeld aan verbonden.”

Overigens is niet iedereen meteen even enthousiast over de nieuwe regel. “Eerlijk systeem voor diegene die op de derde startrij staat en verder”, laat Dieter Vanthourenhout in een eerste reactie via Twitter weten.


Update 13.00 uur

De organisatie van de DVV Verzekeringen Trofee heeft besloten om de Toyo Tires Quick Start aan het einde van de eerste ronde te leggen, zo blijkt uit de reglementen. Aanvankelijk was het plan om al bij het induiken van het veld vijftien, tien én vijf bonificatieseconden uit te delen, maar er kwam al snel kritiek vanuit de veldritwereld.

“In overleg met de wielerbond en renners ligt de locatie van de Toyo Tires Quick Start in het veld net voor het einde van de eerste ronde. Het is een kleine aanpassing waar alle stakeholders zich in konden vinden”, zo vertelt Christophe Impens van Golazo, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de DVV Verzekeringen Trofee.

Naast vijftien, tien en vijf bonificatieseconden, kunnen de vrouwen en mannen bij elke sprint punten verdienen voor het eindklassement van de Toyo Tires Quick Start Ranking. De punten worden alleen toegekend indien de renner de wedstrijd ook finisht. De eindwinnaar van dit klassement ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro (mannen en vrouwen) en 500 euro (beloften).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.