DVV Trofee krijgt ploegenklassement
foto: Gauthier
donderdag 6 oktober 2016 om 08:34

DVV Trofee krijgt ploegenklassement

De DVV Verzekeringen Trofee (voorheen de Bpost Bank Trofee en Gazet van Antwerpen Trofee) krijgt volgend seizoen een ploegenklassement. Dat werd gisteren tijdens de presentatie van het regelmatigheidscriterium in Brussel bekend gemaakt.

De eerste drie renners van elke ploeg in de uitslag krijgen punten voor de DVV Team Trofee. Wanneer dit systeem afgelopen seizoen was toegepast, dan zou Marlux-Napoleon Games dit klassement gewonnen hebben. Het prijzengeld is 5000 euro, maar dat zal aan een goed doel worden geschonken.

Daarnaast schaft de DVV Verzekeringen Trofee dit seizoen de bonificaties aan de finish af. “Die maakten weinig tot geen verschil in het klassement”, legt crossorganisator Erwin Vervecken uit aan Sport.be. “De belangrijkste bonificaties werden onderweg gesprokkeld.”

Zowel Wout van Aert, Mathieu van der Poel als Lars van der Haar zullen aan alle wedstrijden deelnemen. Aanstaande zondag staat in Ronse de eerste manche op het programma. Vorig seizoen ging de eindzege naar Van Aert.

Wedstrijden DVV Verzekeringen Trofee
9/10: Ronse
1/11: Oudenaarde (Koppenberg)
27/11: Hamme
10/12: Essen
17/12: Antwerpen
29/12: Loenhout
1/1: Baal
4/2: Lille

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2016 09:02
Denken jullie dat dit voor grote veranderingen of meer spanning gaat zorgen? Mij lijkt het niet veel toevoegen en met zo'n kleine prijzenpot die naar het goede doel gaat hebben teams ook geen financiële motivatie denk ik?
6 oktober 2016 09:21
Ik denk dat veel renners die normaal net buiten de top 10 vallen nu ook in ploegbelang meer proberen op eigen resultaat te rijden.
Maar hoeveel verschil dat gaat maken weet ik eigenlijk ook niet.
6 oktober 2016 15:50
Ik ben van mening dat een tijdsklassement meer past bij van Aert en een puntenklassement meer bij van der Poel. Die laatste wint misschien wel de meeste wedstrijden in dit klassement (met 10 a 20 sec verschil), maar van Aert heeft 1 goeie moddercross nodig en pakt een minuut.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.