DVV Verzekeringen Trofee gaat deze winter naar Kortrijk
foto: Cor Vos
vrijdag 23 augustus 2019 om 13:41

DVV Verzekeringen Trofee gaat deze winter naar Kortrijk

De DVV Verzekeringen Trofee zal dit jaar neerstrijken in het West-Vlaamse Kortrijk voor een gloednieuwe veldrit. In het centrum van de stad vindt op zaterdag 30 november de derde manche plaats van het regelmatigheidsklassement, dat vorig jaar werd gewonnen door Mathieu van der Poel.

De CAPS Urban Cross wordt georganiseerd in het Koning Albertpark. De stadscross zal finishen op de vernieuwde Groeningebrug, waardoor de renners flink wat hoogtemeters moeten overwinnen. De toeschouwers die aan de finish staan, kunnen het volledige parcours overschouwen.

Het parcours doet verder zowel de linker- als de rechteroever van de Leie aan, met een oversteek over de Leie via de eerder genoemde Groeningebrug en de Collegebrug. Naast de helling van beide bruggen zal ook het losse zand van Buda Beach een beslissende rol spelen op zaterdag 30 november.

Parcoursbouwer Vervecken: “Onmiddellijk fan van dit parcours”
“Ik was onmiddellijk fan van dit stedelijk parcours aan de Leie”, zo vertelt ex-wereldkampioen veldrijden en parcoursbouwer Erwin Vervecken. “Het wordt een publieksvriendelijk evenement waar de toeschouwers een volledig overzicht over het parcours zullen hebben. We hebben bovendien gekozen voor een atypische finish.”

De DVV Verzekeringen Trofee – in handen van Golazo Sports – begint op vrijdag 1 november met de traditionele Koppenbergcross, gevolgd door de Flandriencross in Hamme. Na de CAPS Urban Cross is het tijd voor de Hotondcross in Ronse, de Azencross in Loenhout en de Grote Prijs Sven Nys in Baal.

De voorlaatste manche is in Brussel, pal voor de universiteit. Na het WK eindigen we traditioneel met de Krawatencross in Lille. Vorig jaar wist een superieure Mathieu van der Poel het eindklassement te pakken, nadat de Nederlandse veelvraat zeven van de acht manches wist te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.