Dylan Groenewegen: “Als ploeg hebben we gefaald”
foto: WielerFlits (archief)
zaterdag 12 maart 2016 om 19:20

Dylan Groenewegen: “Als ploeg hebben we gefaald”

Dylan Groenewegen sloeg zijn stuur bijna doormidden na afloop van de Ronde van Drenthe. De sprinter van LottoNL-Jumbo was misschien wel de sterkste man in koers, maar zag voormalig ploeggenoot Jesper Asselman zegevieren. “Derde was misschien het maximale”, zucht Groenewegen.

Zwak optreden
LottoNL-Jumbo was de enige WorldTour-ploeg aan de start, maar had met Groenewegen slechts één pion in de beslissende kopgroep van twintig renners. Roompot Oranje Peloton had bijvoorbeeld vijf renners mee. De sprinter was daarom ijverig in de achtervolging op Berden de Vries. “Ik kon niet alles blijven dichtrijden. Zeker niet toen Jesper ging op anderhalve kilometer voor het einde, want dan was mijn sprint ook weg. Als er iemand moest winnen, dan Jesper maar. Ik had alleen liever zelf gewonnen. Ik heb wel weer een goede koers gereden. Maar als je als WorldTour-ploeg maar met één man mee zit, dan mag je niet tevreden zijn.”

Gemiste kans
Groenewegens vorm groeit naar eigen zeggen nog elke week. “Ik hoorde vandaag zeker bij de betere renners in koers. In de kopgroep ben ik nog mee gesprongen en heb ik gaten dichtgereden om het op een sprint aan te laten komen, maar Roompot Oranje Peloton had natuurlijk andere plannen. Maar dit is zeker een gemiste kans. Ik liet in de pelotonsprint zien dat ik de snelste was. Zowel voor mezelf als voor de ploeg, had dit een extra overwinning kunnen zijn. Maar dat is helaas niet zo. We kunnen het er ook niet op gooien dat we door de vooraf opgelegde druk de koers moesten dragen. Dat hebben we namelijk niet gedaan. Als ploeg hebben we niet goed gepresteerd. Maar zo dadelijk eerst een gesprek in de bus”, zegt de sprinter teleurgesteld.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2016 19:23
Dat is wel een hele slechte zaak. Dat jongens als Vermeulen moeten passen is niet verwonderlijk, maar Castelijns en Keizer hadden toch mee moeten zitten.
12 maart 2016 19:27
daar zit geen woord spaans tussen
12 maart 2016 19:28
Echt doodzonde (zeg ik als fan). Al had ie maar 1 ploeggenoot bij zich gehad.
12 maart 2016 19:30
Helemaal gelijk natuurlijk. Als enige WT-ploeg in koers is dit gewoon een afgang.
12 maart 2016 19:45
Er zit acht man in P-N en T-A. Dit zijn de nummers 17 t.e.m. 24 eigenlijk... Al heeft Groenewegen zelf duidelijk wel véél meer in z'n mars.
12 maart 2016 19:47
Natuurlijk hebben ze gefaald maar ik krijg hier wel vaak het idee of mensen alle renners buiten de wt teams als prutsers zien, terwijl volgens mij de kopmannen van de PC teams gewoon beter zijn dan de mindere goden van wt teams.
12 maart 2016 20:20
@Sjabu72, precies, het was nou ook weer geen dream team dat TLJ hier opstelde….

Mooi verder van Groenewegen dat hij er geen doekjes omheen wint en zich zo duidelijk als leider opwerpt. Ook al is het maar in Drenthe
12 maart 2016 21:18
Jammer van de suggestieve titel, die in het artikel niet meer bij de quotes vindbaar is... Het framed de discussie en is dus (wederom) stemmingmakerij. Jammer...
12 maart 2016 21:27
Verfrissend een renner bij TLJ die eens gewoon zegt waar het op staat.
12 maart 2016 22:13
Ik heb de wedstrijd live gezien in Drenthe.
Bouwman rijdt 2x lek op ongelukkige momenten en is telkens ook teruggekomen in peloton.
Hij had vlgs Strava ook nog een kapotte vermogensmeter.
Daarnaast heeft Bouwman op het laatst van de koers een wiel afgestaan aan Groenewegen die lek reed en die daardoor jammer genoeg alleen kwam te zitten.
Met z'n tweeën had er in ieder geval meer kans gezeten in een overwinning.
Bouwman was dan zeker voor Groenewegen gaan rijden om de Roompot renner terug te halen.
Maar ik denk dat de anderen zoals bv Wagner, Keizer en Castelijns niet attent waren of niet beter konden.
Vermeulen en Lammertink zijn überhaupt niet gefinisht.
Het is dus jammer dat door pech Groenewegen als door iedereen erkende en dus gevaarlijke sprinter voor de eindoverwinning alleen kwam te zitten.
Roompot heeft het daarna tactisch goed uitgespeeld.
12 maart 2016 22:34
Komop Sooike, nu ook een compliment maken aan deze TLJ-renner die er geen doekjes om windt en verantwoordelijkheid neemt! ;)
12 maart 2016 22:36
TLJ is misschien zelfs WT onwaardig...
12 maart 2016 23:08
Hij had dan net zo goed zelf kunnen demarreren, hadden ze nooit verwacht ook.
12 maart 2016 23:27
Van een kapotte vermogensmeter ga je niet langzamer fietsen, Fanny... trust me.
13 maart 2016 01:05
@Fondriest TF3
Dat weet ik.
Ik wilde alleen maar vertellen dat die kapotte vermogensmeter (vlgs Strava) van Bouwman ook nog eens kwam bij die 2 lekke banden en 1 wiel afstaan aan sprinter Groenewegen wegens een lekke band van hem vlak voor de beklimming van de VAM-berg.
13 maart 2016 09:17
Groenewegen is wel echt een aanwinst voor lotto-nl. Die moeten ze koesteren.

Hofland lijkt het ook volledig kwijt te zijn.
13 maart 2016 23:42
De enige WT-ploeg. Koers in eigen land. Kopgroep van 20 man met 1 TLJ-man. Need I say more ? Nico Verhoeven aan de finish: "..toch zijn we niet ontevreden"....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.