Dylan Groenewegen blijft definitief tot eind 2023 bij Jumbo-Visma

maandag 21 oktober 2019 om 15:46
Dylan Groenewegen blijft definitief tot eind 2023 bij Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen (26) heeft zijn contract bij Jumbo-Visma definitief opengebroken en verlengd tot en met 2023. Het nieuws kwam tijdens de Tour de France al naar buiten, alleen moesten de handtekeningen nog gezet worden onder de verbintenis. Groenewegen zet met zijn contractverlenging een kroon op zijn uiterst succesvolle seizoen.

Jumbo-Visma deelt het nieuws op social media, waarin ‘de beste sprinter van de wereld’ op Amsterdam Centraal zijn vijftien overwinningen van het afgelopen jaar voorbij ziet komen. Groenewegen en de Nederlandse WorldTour-ploeg deden sinds de Ronde van Frankrijk niet geheimzinnig over de contractverlenging. De spurter volgt hiermee het voorbeeld van ploeggenoot Primož Roglič, die tijdens de voorbije Vuelta al bijtekende tot eind 2023.

Als Groenewegen zijn contract uitdient, dan rijdt hij acht jaar achter elkaar voor Jumbo-Visma. In 2016 nam de ploeg hem over van Roompot-Nederlandse Loterij, waar hij toen slechts een jaar had gereden. Sindsdien is de Leeuw van Amsterdam uitgegroeid tot een van de snelste sprinters van het peloton, met inmiddels vier etappezeges in de Tour de France achter zijn naam.

“Zoveel mogelijk winnen is voor mij als sprinter natuurlijk heel belangrijk, maar er zijn nog meer mooie doelen, zoals Milaan-San Remo en nog meer Tourritten”, zegt Groenewegen, die ook de deur opent voor de Giro d’Italia en de Vuelta a España. “Er zijn nog andere grote rondes waar ik ritten kan winnen. Dat zou heel mooi zijn.”


Tijdens de Tour de France reageerde Groenewegen al op zijn contractverlenging. Bekijk de video.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.