Dylan Groenewegen: “De derde keer is scheepsrecht”

vrijdag 12 juli 2019 om 18:06
Dylan Groenewegen: “De derde keer is scheepsrecht”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen liet een oerkreet los nadat hij in de zevende etappe over de finish was gekomen. De Nederlander van Jumbo-Visma had even daarvoor zijn vurig gewenste sprintzege geboekt. “Vandaag was de derde keer scheepsrecht. Ik ben heel erg blij met deze overwinning”, aldus Groenewegen.


De overwinning was zeer welkom voor Groenewegen, die in de eerste etappe hard ten val was gekomen. “De Tour begon natuurlijk niet op de manier waarop ik had gehoopt met een flinke valpartij. Iedereen verwacht dat je dan weer honderd procent bent, maar dan heb je gewoon nog een aantal dagen nodig om te herstellen. Gelukkig was ik vandaag weer goed”, zegt de winnaar voor de camera van de NOS.

“Ik raakte even ingesloten op vijfhonderd meter van de finish”, gaat Groenewegen verder. “Maar gelukkig kon Mike nog wat ruimte vinden, waarna ik ben aangegaan. Ik zag Ewan vervolgens nog dichtbij komen: het was een close finish.”

“Dit is een echte teamprestatie. Mike doet zijn werk fantastisch ondanks zijn valpartij aan het begin van de etappe, terwijl de mannen de hele tijd van voren hebben gezeten”, eindigt de sprinter. “Het is mooi dat we konden winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.