Dylan Groenewegen doet laatste test voor de Tour in Ronde van Slovenië
Foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 10:10

Dylan Groenewegen doet laatste test voor de Tour in Ronde van Slovenië

Dylan Groenewegen weet welke ploeggenoten van Jayco AlUla hem zullen ondersteunen in de komende Ronde van Slovenië. In zijn sprinttrein krijgt de snelle Nederlander onder andere Kelland O’Brien, Elmar Reinders en Luka Mezgec rond zich.

O’Brien en Reinders werkten recent ook al met Groenewegen samen in wedstrijden als de Ronde van Hongarije, Veenendaal-Veenendaal en de Ronde van Limburg. In die laatste eendagswedstrijd wist de snelle Groenewegen voor het eerst sinds 20 januari – toen hij op zijn eerste koersdag van het seizoen de Classica Comunitat Valenciana won – nog eens te juichen.

De ploeg reist traditioneel met een sterke selectie in de breedte af naar Slovenië. Vorig jaar won de ploeg het 2.Pro-rondje nog met Filippo Zana, die ook nu weer de kopman is. Groenewegen won dan weer de eerste twee etappes, Jesus David Peña de koninginnenrit.

Ook deze keer zijn Zana en Peña erbij als klassementskopmannen. De selectie wordt aangevuld met ouderdomsdeken Alessandro De Marchi, die voor het eerst sinds zijn opgave in de Giro d’Italia weer koerst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.