Dylan Groenewegen mist topsnelheid op de laatste meters: “Weet wat mij te doen staat richting de Tour”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 19:50

Dylan Groenewegen mist topsnelheid op de laatste meters: “Weet wat mij te doen staat richting de Tour”

Dylan Groenewegen is er ook in Veenendaal niet in geslaagd zijn tweede zege van het seizoen te pakken. De sprinter van Jayco AlUla moest zijn meerdere erkennen in Tord Gudmestad en Simon Dehairs en eindigde als derde. “Vandaag was het gewoon niet goed genoeg”, aldus een realistische Groenewegen in gesprek met WielerFlits.

“Het is denk ik de eerste keer dat het niet lukt”, reageert Dylan Groenewegen op het mislopen van zijn zesde zege in Veenendaal. “Het was gewoon niet goed genoeg, klaar. Op het moment dat ik aan wilde gaan zat ik een beetje in gevecht met Moschetti. Er zat ook iemand links van mij. Toen was het even inhouden. Uiteindelijk kon ik dan wel voluit gaan, maar kwam ik er niet meer overheen.”

In de aanloop naar de Tour blijft de teller voor de Nederlanders dus op één zege in 2024 staan. “Ik weet heel duidelijk wat mij nu te doen staat de komende zes weken richting de Tour. Het moet gewoon beter en die extra snelheid zal er de komende weken echt bij moeten komen. Ik wist dat er nog wel wat marge was en dat dit niet het hoofddoel is, maar ik had hier graag voor de zesde keer gewonnen. Er waren er twee gewoon beter.”

De winst ging in Veenendaal naar Tord Gudmestad. Voor menig wielerliefhebber is de Noor nog een vrij onbekende naam. Zo ook voor Groenewegen zelf. “Ik heb nog niet heel vaak over hem gehoord, maar er komen steeds meer jongen gasten bij. Ik weet niet precies hoe oud hij is, maar in ieder geval vrij jong. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe jonge jongens aan komen en aan mij de taak om ook die te verslaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.