Dylan Groenewegen overleeft heuvelzone niet: “Dit was het doemscenario”
foto: Cor Vos
maandag 17 mei 2021 om 18:54

Dylan Groenewegen overleeft heuvelzone niet: “Dit was het doemscenario”

Dylan Groenewegen was maandag niet in staat om het peloton van de Giro d’Italia te volgen in de heuvelzone. Daardoor kon de kopman van Jumbo-Visma niet meesprinten in Foligno. “Dit is helaas het doemscenario dat zich uiteindelijk voltrekt”, reageert ploegleider Arthur van Dongen na afloop.

“We hadden vooraf meerdere scenario’s voorspeld. Ook met dit scenario hadden we rekening gehouden”, aldus Van Dongen. “Tot aan de heuvelzone verliep alles goed, maar daarna versnelde BORA-hansgrohe en moest Dylan eraf. We hebben vervolgens nog geprobeerd om met David (Dekker, red.) de beklimming te overleven, maar ook hij kon het tempo helaas niet volgen.”

De ploegleider noemt het parcours van de rit naar Foligno ‘erg verraderlijk’. “Het is een gemiste kans, maar we hebben er als ploeg alles aan gedaan om onze sprinters in het peloton te houden en in stelling te brengen”, geeft Van Dongen aan. “Verder zijn al onze renners in orde. Na tien dagen koers zal iedereen blij zijn met de eerste rustdag. Daarna kunnen we met frisse moed beginnen aan de resterende anderhalve week.”

In de eindsprint speelde Jumbo-Visma geen rol van betekenis. Jos van Emden probeerde het nog wel op de verrassing te spelen, maar die poging mislukte. Uiteindelijk werd Tobias Foss de beste renner van de ploeg op de 37ste plaats. Groenewegen kwam uiteindelijk als 168ste over de finish, in een groepje op ruim tien minuten achterstand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.