Dylan Groenewegen: “Vermoeid door verstoorde nachtrust”
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2019 om 20:24

Dylan Groenewegen: “Vermoeid door verstoorde nachtrust”

Dylan Groenewegen miste in de slotetappe van de ZLM Tour de power om voluit mee te sprinten en werd derde. Desondanks verlaat hij met twee ritzeges de rittenkoers door zijn thuisland. Bovendien zag hij ploegmaat Mike Teunissen de eindzege pakken.

“We hebben als team super gereden. Ik ben er blij mee”, blikte Groenewegen terug op afgelopen week. Daarin wilde de spurter van Jumbo-Visma zijn sprinttrein op de rails krijgen in aanloop naar de Tour. In de Franse rittenkoers jaagt hij nieuwe successen na en de ZLM Tour was daarvoor een mooie voorbereiding. “Ik won twee keer, Jos (van Emden) en Amund (Grøndahl Jansen) pakten een rit en Mike de gele trui. Dus we mogen niet klagen, denk ik.”

Naast twee ritzeges pakte Groenewegen ook de winst in het puntenklassement. Wel kwam hij op de tweede dag ten val, maar ook met gescheurde kleding wist hij te winnen. In de dagen daarna was hij nog wat stijf en had hij last van de vele schaafwonden. “Door mijn val op de tweede dag is mijn nachtrust verstoord. Ik was daarom vermoeid. We kunnen nu gas terugnemen en rusten. Daarna kan ik er weer tegenaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.