Dylan Groenewegen: “We waren vrij vroeg, maar dat is wat ik fijn vind”

woensdag 17 juli 2019 om 18:53

Dylan Groenewegen kwam vandaag een paar millimeter tekort voor zijn tweede sprintzege in deze Tour de France. De Nederlander begon opnieuw de sprint vroeg met zijn sprinttrein van Jumbo-Visma, maar moest ditmaal de winst laten aan Caleb Ewan.

“De sprint was met een klein beetje wind op kop. Ewan kon uit het zog komen”, zei Groenewegen na afloop van de elfde etappe. “We waren wel vrij vroeg, maar dat is wat ik fijn vind en het is mijn keuze. Soms win je en soms verlies je. Maar van verliezen hou ik niet echt.”

De Nederlandse sprinter voelde dat hij vrij vroeg zijn sprint moest aanvangen. “Maar als ik langer wacht, komt alles er misschien overheen. Nu verlies je met een half wiel, de vorige keer win je met een half wiel. Het zijn keuzes. Misschien moest ik wat langer wachten, maar als Ewan dan aangaat, ben je ook verloren.

“Ik zat in een heel goede positie, we wisten dat de wind een beetje op kop stond. Ik voelde dat Mike niet langer kon doortrekken, nadat hij al lang op kop reed. Dus ik moest een keuze om aan te gaan en dan kom je een paar millimeter tekort. Ik hou niet van verliezen, maar ook dat is de wielersport. Je verliest meer dan je wint, maar ik hou er nog steeds niet van.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.