Dylan Groenewegen wil de gele trui: “Ik hoef niet voorzichtig te zijn met ambities”
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2019 om 15:32

Dylan Groenewegen wil de gele trui: “Ik hoef niet voorzichtig te zijn met ambities”

Dylan Groenewegen wil volgende week zaterdag de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar worden. In gesprek met NU.nl steekt de Amsterdammer zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik hoef niet meer voorzichtig te zijn met mijn ambities. Ik wil de eerste rit winnen.”

“Of me dat gaat lukken, dat zullen we pas na de rit weten”, vervolgt Groenewegen zijn verhaal. “Maar we gaan ons best doen. Ik wil vol voor die gele trui gaan. Tuurlijk kan dat ook op de tweede dag met die ploegentijdrit, maar mijn zinnen staan echt op die eerste dag om daar te scoren.”

Voorbereiding
“Grischa Niermann is al in Brussel geweest. Hij heeft het parcours bekeken en heeft filmpjes gemaakt”, aldus de coureur van Jumbo-Visma. “Er vragen veel mensen aan me of ik spanning heb, maar ik heb vooral gezonde spanning en er heel veel zin in. Vorig jaar ging het heel goed en ook dit jaar gaat het heel erg goed. We maken gewoon heel veel kans in de eerste rit, maar of het gaat lukken, dat zullen we zien.”

Afgelopen jaar won Groenewegen twee etappes in de Tour de France. Toch heeft de spurter dit jaar voor een andere voorbereiding gekozen: “Ik ga specifiek niet iets anders doen, maar vorig jaar begon de Tour een week later, waardoor ik tussendoor op hoogtestage naar Slovenië moest. Of ik daar goed van ben teruggekomen, dat weet ik niet. Dit jaar heb de hoogtestage iets anders gepland.”

“Een leiderstrui in elke ronde is mooi, maar de gele trui is geschiedenis. Erik Breukink is uit mijn hoofd de laatste geletruidrager, dus dat is alweer even geleden. Het zou heel mooi zijn als ik die trui aan mag doen”, eindigt hij gemotiveerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.