Dylan Groenewegen: “Ik was nog niet honderd procent”

dinsdag 9 juli 2019 om 17:52

Veel werd er verwacht van Dylan Groenewegen in de straten van Nancy, maar de sprintkopman van Jumbo-Visma kwam in de eindsprint niet verder dan plek vijf. “Ik ben nog niet honderd procent, waardoor we niet konden doen wat we wilden”, zo geeft Groenewegen aan in gesprek met onder andere WielerFlits.


Jumbo-Visma leek zijn sprinter perfect te piloteren, maar Groenewegen zelf zat te ver. “Ik kon niet genoeg duidelijk maken wat ik wilde. We hadden een kant moeten houden, maar dat moet ik dan wel communiceren”, is hij zelfkritisch. “Daardoor raakten we elkaar kwijt.”

“Ik ben gewoon nog niet honderd procent”, aldus Groenewegen, die uiteindelijk genoegen moest nemen met een ereplaats. “Als ik echt goed ben, dan kan ik een stuk beter sturen. Maar ik slaap nog niet honderd procent. Het is echt een klote begin, maar de mannen hebben vertrouwen in mij.”

“Het is wel zuur, want je rekent er niet op om zo te beginnen”, aldus de sprinter, die weer even zal moeten wachten op een volgende mogelijkheid. De renners trekken morgen namelijk de Vogezen in.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.