Dylan Teuns: “Ik hoop nog een etappe te winnen”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 februari 2020 om 11:45

Dylan Teuns: “Ik hoop nog een etappe te winnen”

Dylan Teuns was gisteren opnieuw dichtbij een ritzege in de Ruta del Sol, maar de renner van Bahrain McLaren strandde andermaal op de derde plaats. Woensdag waren Jakob Fuglsang en Mikel Landa te sterk, gisteren werd Teuns verrast door de Spanjaard Gonzalo Serrano.

Teuns was een van de favorieten voor de ritzege in Iznajar, met een laatste steile kilometer voor de puncheurs. “De ploeg reed echt fantastisch, maar ik maakte in de finale een fout door niet in het wiel te zitten van mijn ploeggenoot Sonny Colbrelli. Het goede nieuws is echter dat de vorm er is en de benen goed zijn.”

Gorazd Štangelj kijkt tevreden terug op de tweede etappe. “We wisten de vluchters in bedwang te houden en reden verder een goede rit. Een geweldige Mark Padun wist de koplopers in te rekenen, maar in de finale was er gewoon één renner sterker. We zullen op een gegeven moment wel degelijk succes boeken”, aldus de ploegleider.

De 27-jarige Teuns staat na twee dagen koers ook derde in het klassement, op 23 seconden van leider Jakob Fuglsang. De Ruta del Sol gaat vandaag verder met een bergetappe naar Úbeda. De ronde duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.