Dylan Teuns negende in Luik: “Ga zeker terugkeren om beter te doen”
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2019 om 19:31

Dylan Teuns negende in Luik: “Ga zeker terugkeren om beter te doen”

Dylan Teuns streed diep in de finale van Luik-Bastenaken-Luik nog mee om de ereplaatsen. Uiteindelijk kwam de 27-jarige Belg als negende over de finish, nadat hij nog wat werk opknapte voor ploegmaat Vincenzo Nibali, die achtste werd. “Dit is een mooie opsteker voor mijn klassiek voorjaar”, zegt Teuns tegen Sporza.

“Ik ben supercontent met mijn eerste top-10 in Luik-Bastenaken-Luik, een van mijn droomkoersen”, aldus Teuns. “Ik zat daar met Vincenzo en heb voor hem geprobeerd om een mooie ereplaats uit de brand te slepen. De negende plaats was het maximum voor mij, want ik zat helemaal kapot in de sprint.”

Teuns verslikte zich in een kopgroep van twintig die wegreed op de Côte de la Haute-Levée, want hij zat niet mee met onder meer topfavoriet Julian Alaphilippe. “Ik wist niet goed wat te doen, maar uiteindelijk wordt die vlucht rechtgezet”, laat hij weten. “Ik had het gevoel dat ik heel goeie benen had. Op Roche-aux-Faucons kom ik net iets tekort om met de beste drie mee te gaan, maar daarachter zat ik wel bij de beteren van de tweede lijn.”

“Dit is een mooie opsteker voor mijn klassiek voorjaar. Ik ga hier zeker terugkeren om nog beter te doen”, kondigt de Vlaams-Brabander aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.