Dylan Teuns rijdt enkel nog de Ronde van Vlaanderen na de Brabantse Pijl
foto: Cor Vos
woensdag 7 oktober 2020 om 15:24

Dylan Teuns rijdt enkel nog de Ronde van Vlaanderen na de Brabantse Pijl

Voor Dylan Teuns is de Brabantse Pijl vandaag zijn op een na laatste wedstrijd van het seizoen. Na de heuvelklassieker verschijnt de coureur van Bahrain McLaren alleen nog in de Ronde van Vlaanderen aan het vertrek, waar hij zijn debuut maakt.

De Ronde van Vlaanderen is de laatste van het seizoen, vertelde Teuns vandaag aan WielerFlits voor de start van de Brabantse Pijl. “Gent-Wevelgem (die komende zondag wordt verreden, red) is niet echt een koers die mij goed ligt. Ik had liever nog andere koersen verreden zien worden, maar jammer genoeg is dat niet zo.”

De klimmer schoot uit de startblokken dit jaar met onder anderen vijfde plaatsen in de Volta a Valenciana en de Ruta del Sol, maar sinds de coronabreak wilde het niet vlotten. “Het was een moeilijk tweede deel van het seizoen, maar het gaat wel weer goed. Luik was al beter dan de andere wedstrijden. Hopelijk blijf ik in stijgende lijn gaan.”

Teuns begon aan de Brabantse Pijl met een afwachtende instelling, maar rekenen op zijn sprint doet hij niet. “Voor een top tien-plaats misschien wel. Als ik voel dat er niet meer in zit en ik kan aanklampen, moet je misschien niet te gek doen en bijblijven. Maar als ik voel dat ik de benen heb, moet ik niet op de sprint wachten.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2020 11:07
Wat een onthutsend zwak seizoen na corona voor Teuns. Hopelijk kan hij in de RvV nog wat potten breken dan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.