vrijdag 14 december 2018 om 13:00

Dylan Teuns: “Speerpunt in de klassiekers, dienende rol in de grote rondes”

Video Dylan Teuns reed sinds zijn profdebuut in 2014 voor BMC, maar volgend seizoen zal de 26-jarige puncheur uitkomen voor Bahrain Merida. Teuns is gemotiveerd om ook in 2019 te presteren. “Ik ga er alles aan doen om top te zijn”, zo vertelt hij op de ploegenpresentatie in Kroatië aan WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De klassiekers en de grote rondes: Teuns wil in beide disciplines uitblinken. Maar waarschijnlijk wel in een andere rol. “Samen met Vincenzo (Nibali, red) zal ik worden uitgespeeld in de klimklassiekers. Als hij er niet bij is, zal ik het speerpunt zijn. In de grote rondes zal ik vol voor Vincenzo werken, mits hij ambitie heeft om te winnen.”

Teuns liet eerder al weten graag de Tour de France te willen betwisten. Hij denkt ook dat hij een kans maakt. “En anders ga ik naar de Vuelta”, zo laat hij weten.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.