Dylan Teuns voert Israel-Premier Tech aan in Waalse Pijl, geen Michael Woods
Dylan Teuns won al eens op de Muur van Hoei - foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 17:51

Dylan Teuns voert Israel-Premier Tech aan in Waalse Pijl, geen Michael Woods

Israel-Premier Tech hoopt woensdag met Dylan Teuns een gooi te doen naar de overwinning in de Waalse Pijl. De Belg kent het geheime recept om te zegevieren op de Muur van Hoei, aangezien hij de wedstrijd in 2022 al eens wist te winnen. Een andere specialist in het beklimmen van steile muren, Michael Woods, is er dan weer niet bij.

De Amstel Gold Race zegt niet alles richting de Waalse Pijl. Dylan Teuns eindigde in Zuid-Limburg bijvoorbeeld ‘slechts’ als vijftiende, maar over zijn conditie hoeven we niet te twijfelen. De Belg beschikte in de Ronde van Vlaanderen (8ste) en Brabantse Pijl (2e) over heel goede benen.

Bovendien heeft Teuns al bewezen dat de Muur van Hoei spek naar zijn bek is. In 2017 was hij al eens derde in de Waalse Pijl en vijf jaar later zegevierde de Belg zelfs, na een titanenduel met de koning van de Muur van Hoei, Alejandro Valverde. Na een jaartje afwezigheid is hij terug om weer toe te slaan.

Teuns kan woensdag – in zijn jacht op een tweede zege – rekenen op assistentie van George Bennett (derde in de voorbije Giro d’Abruzzo), Simon Clarke, Jakob Fuglsang (2e in de editie van 2019), Nick Schultz, Jake Stewart en Stephen Williams.

Geen nieuwe topnotering voor Woods
Opvallend: Michael Woods zal dit jaar niet aan de start verschijnen van de Waalse Pijl. De 37-jarige Canadees was de laatste jaren nochtans een van de bepalende figuren in de Ardennenklassieker. Zijn resultaten sinds 2020 liegen er niet om: derde, vierde, zesde en nogmaals vierde. Woods sukkelt al enkele weken met zijn gezondheid, zo meldt Cyclingnews, en zal zondag ook niet meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.