Dylan van Baarle blijft drie jaar langer bij Team Ineos
foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2019 om 15:21

Dylan van Baarle blijft drie jaar langer bij Team Ineos

De handtekeningen zijn definitief gezet: Dylan van Baarle zal ook de komende drie seizoenen uitkomen voor Team Ineos. Het AD wist tijdens de Tour de France al te melden dat de Nederlander op het punt stond om zijn contract te verlengen, maar nu heeft Van Baarle ook definitief zijn krabbel gezet.

Van Baarle maakte aan het einde van 2017 de overstap van het Amerikaanse Cannondale-Drapac. In zijn eerste seizoen voor (toen nog) Team Sky reed hij onder meer de Vuelta a España. Daarnaast werd hij voor het eerst Nederlands kampioen tijdrijden. Dit jaar wist Van Baarle nog een extra stap te zetten.

Zo won hij in juni nog een bergetappe in het Critérium du Dauphiné en speelde hij in de Tour de France een cruciale rol voor latere eindwinnaar Egan Bernal. “Ik ben echt een betere wielrenner geworden bij Team Ineos”, zo laat Van Baarle weten in een persbericht. “En ik wil de komende jaren nog beter worden.”

Van Baarle – die eerder dit jaar ook al de Herald Sun Tour won – zag dit seizoen een droom uitkomen. “En dat was de Tour de France winnen met Egan. Het was echt een fantastische ronde, aangezien we eerste en tweede (met Geraint Thomas, red.) werden in het eindklassement”, zo vertelt de 27-jarige allrounder.

Van Baarle (uiterst rechts) viert de Tourzege van Egan Bernal – foto: Cor Vos

Klassiekers 
Van Baarle hoopt volgend jaar ook te schitteren in de klassiekers. “Ik hoop het podium te halen in een topklassieker. Daarnaast wil ik nog belangrijker zijn in de grote rondes.” Coach Tim Kerrison vult aan. “Dylan is echt een fantastische aanwinst gebleken. Hij is uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige renners van het peloton.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.