‘Dylan van Baarle blijft drie jaar langer bij Team Ineos’
foto: Cor Vos
donderdag 18 juli 2019 om 15:01

‘Dylan van Baarle blijft drie jaar langer bij Team Ineos’

Dylan van Baarle zal volgens het AD ook de komende drie seizoenen uitkomen voor Team Ineos. De 27-jarige Nederlander zou op het punt staat om zijn contract te verlengen. Van Baarle – momenteel actief in de Tour de France – is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Britse sterrenformatie.

Van Baarle maakte eind 2017 de overstap van het Amerikaanse Cannondale-Drapac. In zijn eerste Britse seizoen reed hij onder meer de Vuelta a España. Daarnaast werd hij voor het eerst Nederlands kampioen tijdrijden. Dit jaar wist Van Baarle nog een extra stap te zetten.

Zo won hij met de Herald Sun Tour een meerdaagse wielerwedstrijd. Van Baarle leek klaar voor het klassieke voorjaar, maar de Nederlander kwam in Omloop Het Nieuwsblad ten val. De kasseispecialist liep een breukje op in zijn hand, waardoor hij niet kon schitteren in de voorjaarsklassiekers.

Van Baarle bleek in aanloop naar de Tour de France echter weer in topvorm, met winst in de slotetappe van het Critérium du Dauphiné. In de Ronde van Frankrijk rijdt hij in dienst van kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.