Van Baarle: “Denk vrijwel altijd aan de Ronde van Vlaanderen”
foto: Cor Vos
woensdag 9 januari 2019 om 17:34

Van Baarle: “Denk vrijwel altijd aan de Ronde van Vlaanderen”

Voor Dylan van Baarle begint volgende week met de Tour Down Under het nieuwe wielerseizoen. De Nederlander hoopt dit jaar een plekje in de Tourselectie van Team Sky af te dwingen, maar richt zich eerst op de voorjaarsklassiekers. Met name de Ronde van Vlaanderen heeft zijn speciale aandacht.

“Ik kijk echt uit naar de klassiekers. Daar denk ik al aan sinds het begin van deze winter”, laat Van Baarle weten in een persbericht van zijn ploeg. “Het is iets speciaals en het heeft een bijzonder plekje in mijn hart, met name de Vlaamse wedstrijden. De Ronde van Vlaanderen is één van mijn favoriete wedstrijden en ik denk er vrijwel altijd aan. Ik wil er dan ook een goed resultaat behalen.”

De klassiekers vormen weliswaar het hoofddoel, maar de Nederlander droomt tevens van een startbewijs voor de Tour de France. “Mijn hoofddoel zijn natuurlijk de klassiekers en mijn tweede doel is proberen een plekje in de Tourselectie af te dwingen. Dat zijn mijn twee belangrijkste doelen van het seizoen.”

Valpartij in Vuelta a España
Voor Van Baarle kwam er een abrupt einde aan vorig seizoen, nadat hij de Vuelta a España vroegtijdig moest verlaten. Hij kwam in de etappe naar Mañón als tweede over de streep, maar botste vervolgens op een official. Een dag later probeerde hij nog weer op te stappen, maar even later moest hij toch de strijd staken. Door een bekkenbreuk moest hij zijn jaar beëindigen.

Van die blessure is hij inmiddels helemaal genezen. “We werkten hard aan mijn terugkeer en ik ben echt blij dat ik weer kan rijden. Ik had veel pijn na de Vuelta, maar nu kijken we vooruit naar komend seizoen.” Omdat de Vuelta zijn laatste koers was, wilde Van Baarle het nieuwe jaar vroeg beginnen en staat hij daarom volgende week voor het eerst aan de start van de Tour Down Under.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.