dinsdag 29 augustus 2017 om 12:29

Dylan van Baarle: “Ik zal niet bij de eerste de beste ploeg tekenen”

Sinds afgelopen weekend is de toekomst van Dylan van Baarle in ongewis. Nadat bekend werd dat door het afhaken van een grote sponsor de toekomst van Cannondale-Drapac zeer onzeker is, kan hij op zoek naar een nieuwe ploeg. “Ik hoop natuurlijk dat het binnen een paar dagen weer goed komt, maar ik moet mijn opties open houden. Ik hoop dat we de ploeg kunnen blijven die we zijn,” vertelt Van Baarle deze week in WielerFlits Live.

Het is voor Van Baarle een onzekere periode. “Het is nu niet de tijd om even rustig te wachten. Wanneer er een ander aanbod komt, zal ik daar over na moeten denken. Maar dat is nu nog niet het geval. Ik wil mijn opties openhouden. Er is natuurlijk interesse, daar ben ik superblij mee. Ik weet in ieder geval zeker dat ik volgend jaar nog wielrenner ben,” geeft hij aan. “Ik wil er geen datum eraan vastbinden, maar hoop wel dat er over anderhalve week duidelijkheid is. Voor mezelf zou het fijn zijn te weten waar mijn toekomst ligt”, geeft hij aan.

“Ik zal niet bij de eerste de beste ploeg tekenen. Of er moet geen andere keuze zijn. Maar daar ga ik niet vanuit”, geeft hij aan.

Teammanager Richard Plugge van LottoNL-Jumbo is geïnteresseerd. “Dylan van Baarle is een jongen die heel goed bij ons zou passen. Het is aan hem, zijn management en ons om daar naar te kijken. Maar het is heel laat in het seizoen. We hebben al behoorlijk wat renners vastliggen voor volgend jaar”, geeft hij aan.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2017 12:56
Dylan lijkt me wel een slimme jongen als het gaat om carrierekeuzes, heel benieuwd wat hij gaat doen
29 augustus 2017 13:03
Zou hem echt heel graag bij Quick Step zien. Een ploeg die het voorjaar meer dan serieus neemt, aanvallend durft te koersen, waar niet alle pijlen op 1 man zijn gericht en iedereen zijn kans nu wel kan gaan zonder Boonen.
29 augustus 2017 13:10
Behoorlijk wat renners vastliggen ...?! TLJ is zo ongeveer de enige ploeg die nog geen enkele nieuwe renner van enige importantie heeft binnen gecontracteerd! Ik meende dat ze een extra sponsor erbij hadden, maar door deze opmerking vrees ik dat we erg weinig mogen verwachten qua versterkingen :-(
29 augustus 2017 13:16
@pjam4
Heb je er over nagedacht wat de reden is dat TLJ nog geen nieuwe renners heeft gepresenteerd ? En dat dat misschien juist is omdat ze al veel renners hebben vastgelegd?
29 augustus 2017 13:31
Probeert Plugge met deze uitspraak van Baarle onder druk te zetten?
29 augustus 2017 13:33
@wielrenner
Hoe kom je daarbij?
29 augustus 2017 13:39
@aoyen

Aub niet quick step zeg. Daar sluit hij gewoon achter in de rij aan
29 augustus 2017 13:41
Wielrenner: nee, dat was een antwoord op een directe vraag van wielerflits aan pluggen. Waar hij vrij neutraal op heeft geantwoord. Echter wel intresse laten blijken, maar ook de keuze van de renner respecterend.

pjam4: het gros van het roster ligt al vast en TLJ had waarschijnlijk (speculatie) aardig wat budget terzijde gelegd voor wat 2 grotere aankopen (halvorsen en Terpstra is schijnbaar serieus mee gepraat). Ze zullen nog steeds azen op 1-2 aankopen, en daar wat meer budget voor hebben nu Campenaerts, vandeBroeck en castelijns wegzijn. Tankink zal misschien nog wat hebben ingeleverd qua loon.. en een extra sponsor. Terwijl meerdere contracten al voor die nieuwe sponsor waren opgewaardeerd.

Ik hoop zelf nog steeds op 2 van de volgende 3: Dombrowski, van baarle en/of van poppel. Nuttige versterkingen allemaal en zullen niet mega veel kosten (naja van baarle wel normaal, maar nu niet door de situatie, van poppel zal vermoedelijk wel weg willen met wat sky heeft aangetrokken)
29 augustus 2017 13:51
het verlengen van Roglic zal (en Bennet) zal ook niet goedkoop zijn geweest, maar inderdaad 1 renner met van kaliber moet er wel bij, en dan liefst in het voorjaar want op Boom kan je niet echt rekenen, ondanks zijn mooie overwinning in de Eneco tour. (had Boom al verlengt? ik dacht dat die op een 1 jarig contract zat...)
29 augustus 2017 14:13
@Sephi

Ik vermoed dat van Poppel om financiele redenen bij Sky zal blijven.
Daarnaast bewijst Jansen dat hij nu ook stappen maakt en Lobato bewijst dat hij het winnen nog niet is verleerd.
Na het mislopen van Halvorssen zie ik nu dan ook niet meer echt aanleiding om perse nog een sprinter te halen.

Dan liever een jongen als van Baarle die in bepaalde koersen zelf kopman of gedeeld kopman kan zijn en daarnaast voor zowel de klassementstrein als de sprinttrein van grote waarde kan zijn met zijn vermogen en goede tijdrit.
Daarnaast heeft Dylan bewezen gewoon een hele goede instelling te hebben en dat telt ook mee.

Daarnaast zou het geen kwaad kunnen om nog een renner met klimmend potentieel aan te trekken om de klimmend kopmannen (Kruijswijk, Roglic, Bennett en in mindere mate Gesink) te tonen dat de leiding moeite doet om hen goed te omringen
29 augustus 2017 14:17
wielrenner - 29 augustus 2017 om 13:31
Probeert Plugge met deze uitspraak van Baarle onder druk te zetten?

Of juist zeggen dat hij niet veel geld heeft
29 augustus 2017 15:27
BMC.
29 augustus 2017 16:04
Het kan om het even welke grote ploeg zijn, maar het zou niet bijzonder zijn moest het TLJ worden, daar zal hy de meeste kznsen krijgen en zich meer op zijn gemak voel mazr hy moet zich ook geen illusies maken. Ze zullen eerst om Vanmarcke komen
29 augustus 2017 17:56
TLJ weer voor Vanmarcke? verwacht toch echt dat ze eerder voor van Baarle zullen gaan hoor. Zie Vanmarcke niet meer terugkeren, heeft veel de veel eisen en wint (bijna) nooit. Denk dat van Baarle meer potentieel heeft en heeft ook nog een goede tijdrit die hij alleen maar zou kunnen verbeteren op de Bianchi van TLJ
29 augustus 2017 18:01
Van Baarle zit in de situatie dat hij gelukkig wel een andere ploeg zal vinden als Cannondale er inderdaad mee stopt. Er zijn ongetwijfeld meerdere teams die hem er graag bij zullen hebben, waarvan TJL er eentje is. Als ze, zoals is gesuggereerd, Terpstra hebben proberen te halen en daar blijkbaar budget voor was, dan zou het financieel moeten kunnen. Ik neem aan dat hij in ieder geval naar een team zou willen waar hij zijn eigen gang mag gaan in de voorjaarsklassiekers.
29 augustus 2017 18:02
Quickstep zou fantastisch zijn voor beide partijen.
29 augustus 2017 18:47
Mocht hij de keuze hebben zou ik niet naar Tl gaan. Hij krijgt dan te maken met egoïst Lars B.
29 augustus 2017 19:14
Tja, er zijn tegenwoordig zoveel kapitaalkrachtige ploegen. BMC, Sky, Astana, Katusha, Bahrain, UAE, ... als die Van Baarle echt willen, dan mag TLJ nog zoveel ze willen opzij hebben gelegd, dan is 't over en uit.
29 augustus 2017 23:22
TLJ of Sunweb denk ik
30 augustus 2017 00:12
Dylan van Baarle zal best een toevoeging voor elke ploeg zijn, maar zijn palmares is niet erg indrukwekkend als het om winnen gaat. De RvV met een 4e en 6e plaats lijkt hem het beste te liggen mar om daar een dik salaris voor op tafel te leggen zou ik me als TLJ wel drie keer bedenken. Hij zal wel ergens anders naar toe gaan en daar zou ik als TLJ niet rouwig om zijn.
30 augustus 2017 08:43
@peer: Dylan staat nog aan het begin van een potentieel mooie carriere hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.