Dylan van Baarle: “Team Sky goed gewapend voor kasseiklassiekers”
©Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 17:17

Dylan van Baarle: “Team Sky goed gewapend voor kasseiklassiekers”

Interview Dylan van Baarle was tuk op een goed eindklassement in de Vota oa Algarve, maar de valpartij van gisteren gooide roet in het eten. “Toch ben ik vooral blij dat ik heelhuids uit die val ben gekomen. Ik mik immers op een goed voorjaar. Vanaf de Omloop wil ik er staan”, vertelde hij deze middag bij de start in Almodovar.

Als enige renner van Team Sky reed Dylan van Baarle deze middag in startplaats Almodovar de benen los op de rollen. Ideaal moment voor een korte babbel. Dat hij blij is dat hij de nacht zonder veel problemen was doorgekomen, vertelt de 26-jarige Van Baarle. Ook hij was immers – zoals drie kwart van het peloton – slachtoffer van de massale valpartij in de openingsrit van de Volta ao Algarve.

“Ik vreesde dat de gevolgen ernstiger zouden zijn”, klinkt het. “Maar het valt goed mee. Uiteraard verlies ik veel tijd in het klassement (8’15”, red). Omdat ik heel goed uit Australië ben gekomen, hoopte ik hier stiekem op een goed eindklassement. Anderzijds is dit bijzaak. Wout (Poels, red) is in deze rittenkoers de absolute kopman, voor mij begint het echte werk pas eind volgende week.”

Amstel Gold Race nog vraagteken
Van Baarle is overtuigd dat hij sterker is dan een jaar geleden. “Het vertrouwen is groot dat ik beter voor de dag ga komen dan in 2018, ja. Vanaf de Omloop wil ik trouwens al op niveau zijn.” Geen exclusief kopmanschap voor de in Monaco wonende hardrijder. “Ik bepaal de tactiek niet, maar ik vermoed dat we met een aantal beschermde renners van start zullen gaan in de kasseiklassiekers: Luke Rowe, Ian Stannard, ikzelf, … Team Sky is in elk geval voldoende gewapend om tijdens het klassieke voorjaar te presteren, ook zonder uitgesproken kopman.”

Volgend weekend is Van Baarle zowel in de Omloop als in Kuurne-Brussel-Kuurne van de partij. Daarna staat de Tirreno Adriatico op de agenda. “Geen Strade Bianche voor mij, wel Milaan-San Remo. Vervolgens begin ik aan het reeksje kasseiklassiekers met respectievelijk de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Aan dat programma kan eventueel nog de Amstel Gold Race toegevoegd worden, maar dat is afwachten. Omdat ik in Australië aan het seizoen begon, zal ik tegen dan toch wel al wat koersdagen op de teller hebben.”

Tourselectie
Deze zomer hoopt Van Baarle ook op een Tourselectie. “Ik zou me heel graag in de selectie fietsen. Vorig jaar is dat jammer genoeg niet gelukt, dus probeer ik het dit jaar gewoon opnieuw…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.