E3 Binck Bank Classic schrapt Eikenberg uit parcours
foto: Cor Vos
maandag 25 februari 2019 om 16:07

E3 Binck Bank Classic schrapt Eikenberg uit parcours

De renners zullen in de aankomende E3 Binck Bank Classic niet over de Eikenberg rijden. Dat is bekendgemaakt op de presentatie van het parcours. “Wegwerkzaamheden lagen aan de basis van deze verschuivingen”, zei koersdirecteur Philippe Vermeeren daar.

De Eikenberg lag vorig jaar ruim vijftig kilometer voor de finish opgenomen. De finale van de koers, die tot vorig jaar de E3 Harelbeke heette, blijft voor de rest zo goed als intact. “Onze finale hadden we eerder al onder handen genomen en daar werd niet meer aan geschaafd”, aldus Vermeeren volgens Sporza.

Vorig seizoen lagen in de laatste honderd kilometer – naast de geschrapte Eikenberg – ook de Knokteberg, Hotondberg, Kortekeer, Taaienberg, Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg. Laatstgenoemde klim lag op achttien kilometer van de meet.

“We werken op 29 maart zo’n 204 kilometer af”, vervolgt de koersdirecteur. “Die afstand is doorspekt met enkele pittige kasseizones en vijftien hellingen. Dit gegeven moet garant staan voor opnieuw een mooie wielerdag in en rond Harelbeke.” Vorig seizoen ging de overwinning in de E3 Prijs naar Niki Terpstra.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.