E3 Saxo Bank Classic betrekt fans bij de koers met online festival
Štybar was in 2019 de laatste winnaar van de E3 Saxo Bank Classic - foto: Cor Vos
maandag 8 maart 2021 om 13:47

E3 Saxo Bank Classic betrekt fans bij de koers met online festival

De E3 Saxo Bank Classic moet het dit jaar zonder toeschouwers doen, maar de organisatie heeft nu toch een manier gevonden om haar fans extra bij de wedstrijd te betrekken. De koers pakt uit met een ‘online festivalsetting met de renners als de grootste artiesten’.

“Geen volk, geen vip’s, geen publiek, dus geen party? Niets daarvan! We maken er de grootste wielerparty ooit van!”, schrijft de organisatie in een persbericht. “De ploegvoorstelling herleiden tot een saai gegeven? ‘Niets van’, dacht het bestuur van de E3 Saxo Bank Classic. Daarom lanceren we een wervelende en indrukwekkende podiumshow. Noem het gerust het grootste dancefestival podium van de wielerwereld.”

De podiumshow is op vrijdag 26 maart, tussen 10.30 en 18.00 uur, via een livestream te volgen via de online kanalen van Radio 2, Focus WTV, Het Nieuwsblad en de eigen social media van de E3 Saxo Bank Classic. Vervolgens komt de podiumshow ook aan bod in de rechtstreekse uitzending op Sporza vanaf 13.30 uur. “Bereid jullie dus maar voor om te genieten van een wervelende show met de grootste wielersterren, dj’s, mc’s, special fx, visuals…”

Online belevingspagina
Daarnaast introduceert de organisatie ook een online belevingspagina, www.supportervane3.be, om haar supporters toch een stem te geven langs het parcours. “Stuur je supporterskreet van maximaal 25 tekens via mail door naar [email protected] en wie weet zie je hem langs het parcours hangen.” Vorig jaar ging de klassieker, die sinds deze winter niet langer de E3 BinckBank Classic heet, niet door als gevolg van het coronavirus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.