E3 Saxo Bank Classic voor junioren opnieuw afgelast
foto: Cor Vos
zondag 11 april 2021 om 17:18

E3 Saxo Bank Classic voor junioren opnieuw afgelast

Geen junioreneditie van de E3 Saxo Bank Classic dit jaar. En dat is al voor het tweede seizoen op rij vanwege de coronacrisis. Die beslissing heeft de organisatie dit weekend moeten nemen. De wedstrijd stond gepland voor zaterdag 24 april.

Naast de juniorenwedstrijd is ook de nieuwelingenkoers die gelinkt is aan de E3 Prijs geschrapt. De organisatie gaat ook geen nieuwe datum aanvragen in 2021. “Wij gaan de internationale wedstrijd voor junioren wel opnieuw aanvragen voor het jaar 2022”, aldus Jacques Coussens tegen Belga.

“Wij voorzien dan terug een wedstrijd op het gekende E3 parcours en met een uitgebreid deelnemersveld met ploegen zowel uit eigen land als ruim daar buiten. Onze wedstrijd is een unieke kans voor de jonge renners om ervaring op te doen. Zo was Jasper Philipsen winnaar van onze wedstrijd in 2015. Met spijt in hart moeten wij voor het tweede jaar op rij een kruis trekken over onze juniorenkoers. Dit andermaal wegens het coronavirus”, geeft de woordvoerder van de organisatie aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.