E3 Saxo Bank Classic zonder publiek: “We kunnen niet blijven wachten”

dinsdag 26 januari 2021 om 15:48
E3 Saxo Bank Classic zonder publiek: “We kunnen niet blijven wachten”

Zdeněk Štybar won in 2019 - foto: Cor Vos

De E3 Saxo Bank Classic gaat in 2021 verreden worden, dat stelt pr-verantwoordelijke Jacques Coussens tegen Belga. De organisatie hoopte op een klein aantal fans of VIP-gasten, maar heeft daar nu al een streep doorgezet. “We kunnen niet blijven wachten. Wij gaan organiseren, althans als de overheid dat toelaat op 26 maart”, zegt Coussens.

De E3 Prijs zal dus ‘achter gesloten deuren’ plaatsvinden. “We nemen geen risico’s. De coronacijfers maken nog steeds een jojo-effect”, gaat Coussens verder. “Daarom is het raadzaam nu reeds de knoop door te hakken en dus het besluit te nemen om zonder toeschouwers te organiseren. Dat is een unicum in ons bestaan. Wij die van onze koers telkens een heus feest maakten, moeten het nu met een pak minder doen. Maar er was geen andere oplossing.”

“Er komt wel een podium en ploegvoorstelling met een ceremonie na de koers. Alles zal coronaproof gebeuren. We willen er op 26 maart toch nog iets speciaals van maken, eigen aan het huis, maar daarover wil ik nu nog niet veel kwijt”, zegt de organisator.

Vorig jaar ging de E3 BinckBank Classic niet door vanwege de coronacrisis. De laatste winnaar van de voorjaarsklassieker was Zdeněk Štybar in 2019.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.