Eddy Merckx (74) verlaat ziekenhuis

vrijdag 18 oktober 2019 om 17:42
Eddy Merckx (74) verlaat ziekenhuis

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Eddy Merckx: de vijfvoudige Tourwinnaar heeft het ziekenhuis van Dendermonde mogen verlaten. De 74-jarige Belg kwam afgelopen zondag ten val tijdens een fietstocht met vrienden. Merckx liep daarbij een flinke hoofdwond op, maar ‘de Kannibaal’ mag nu thuis verder herstellen.

Merckx was aan het fietsen met vrienden toen hij onderuit ging. Daarop werd de wielerlegende met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde. Omdat Merckx een pacemaker draagt, werden geen risico’s genomen en onderging hij de afgelopen dagen enkele onderzoeken. “Eddy is blij dat hij naar huis kan”, zo vertelde zijn echtgenote Claudine Merckx.

De succesvolste wielrenner aller tijden zal de komende maanden wel veel moeten rusten, zo hebben de artsen hem meegegeven. Merckx vertolkte nog een prominente rol in de afgelopen Tour de France, omdat hij exact vijftig jaar geleden zijn eerste van vijf eindzeges behaalde. Als eerbetoon werd besloten om de ronde te laten starten in Brussel.

Merckx is niet de enige Belgische wielerlegende die onlangs werd opgenomen in het ziekenhuis. Zijn generatiegenoot en grote rivaal Roger De Vlaeminck werd zaterdag met hoge koorts opgenomen op de intensive care van het AZ Alma te Eeklo, maar maakt het naar omstandigheden goed. Het is nog niet bekend wanneer De Vlaeminck (72) naar huis mag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.